Nyheter

 1. Almallér i Lövstabruk rustas upp

  I norra Upplandsskogarna ligger Lövstabruk, en gång i tiden Sveriges största och ett av världens främsta järnbruk. Just nu driver Statens fastighetsverk ett spännande trädprojekt i barockträdgården vid brukets herrgård.

  Publicerad: 23 september 2020

 2. Ökade anslag till bidragsfastigheter i regeringens höstbudget

  Regeringen har presenterat budgetpropositionen för 2021. En glädjande nyhet för Statens fastighetsverk är att regeringen föreslår att anslaget till så kallade bidragsfastigheter ökar med 60,6 mnkr till totalt 340,6 mnkr nästa år.

  Publicerad: 22 september 2020

 3. Kärnbo kurkoruin i Mariefred restaureras

  Kärnbo kyrkoruin som ligger strax utanför den gamla stadskärnan i Mariefred, är nu tillfälligt stängd under tiden som ruinens murverk restaureras. 

  Publicerad: 11 september 2020

 4. Ett marklyft för Riddarholmen

  Riddarholmen i Stockholm kallas ibland för stenarnas ö och nog gör holmen skäl för sitt namn. I dagarna har ett gediget stenarbete på Järnvägshyllan avslutats.

  Publicerad: 10 september 2020

 5. Ornäsloftets tak renoveras och blir tätt till Vasajubileet 2021

  Just nu genomför Statens fastighetsverk ett takarbete på Ornäsloftet i Dalarna. Den östra halvan renoverades 2016 och nu är det dags för den andra.

  Publicerad: 4 september 2020

 6. De tio karyatiderna på Stockholms slotts fasad restaureras varsamt

  Nu är den många år långa restaureringen av Stockholms slotts fasad inne på etapp åtta där de tio karyatiderna vid slottets huvudentré tas om hand varsamt.

  Publicerad: 10 augusti 2020

 7. Birka-Hovgården i mediefokus

  I media har de senaste veckorna några inslag fört fram kritik mot förvaltningen av världsarvet Birka-Hovgården och Statens fastighetsverk (SFV) vill med anledning av dessa ge följande kommentar.

  Publicerad: 25 juli 2020

 8. Digitala sommarvykort från vårt avlånga land

  Utöver våra vanliga sommarposter bjuder vi i år på ett antal vykort. En digital hälsning från sex utvalda platser i vår förvaltning, från Kalix i norr till Kristianstad i söder. Välkommen ut!

  Publicerad: 1 juli 2020

 9. Örebro slott dolde flera hundra år gamla målningar och golv

  Målningar från 1500-talet och golv från 1800-talet har frilagts under Statens fastighetsverks arbete med att restaurera Örebro slott.

  Publicerad: 26 juni 2020

 10. Obelisken på Slottsbacken är åter komplett

  Så var den äntligen komplett igen, den ståtliga obelisken på Slottsbacken i Stockholm. Tidigt i morse lyftes toppstenen, den så kallade pyramidionen, på plats. En sten som väger 2,2 ton.

  Publicerad: 17 juni 2020