Nyheter

 1. Kommentar Uppdrag granskning

  I SVT:s program Uppdrag granskning, som sänds den 17 maj, granskas den kungliga dispositionsrätten. I programmet intervjuas bland annat representanter för Statens fastighetsverk (SFV) och hovet.

  Publicerad: 16 maj 2023

 2. Förstudie om operabyggnaden

  Statens fastighetsverk (SFV) hemställer till regeringen om att få göra en förstudie inför renoveringen av operabyggnaden i Stockholm.

  Publicerad: 19 april 2023

 3. Dramaten får en permanent hiss till huvudentrén

  Nu byts den tillfälliga hissen vid huvudentrén vid Dramaten till en permanent lösning där hissen fälls in i trappan. Bygget påbörjas under våren och beräknas vara klart i slutet av 2023.

  Publicerad: 6 mars 2023

 4. Vigslar i Godnatt

  På en klippa utanför Karlskrona tornar Godnatt fästningstorn upp sig ur havet, en iögonfallande plats som tidigare varit såväl arbetsplats som hem för fyrväktarfamiljer. Fästningen är inte öppen för besök men på pingstafton ger Statens fastighetsverk (SFV) fem brudpar en väldigt speciell chans att gifta sig här. Samtidigt tipsar SFV om ytterligare ett femtiotal annorlunda vigselplatser via ”Plats för kärlek”.

  Publicerad: 14 februari 2023

 5. Nya byggnadsminnen

  Regeringen har beslutat att utse Centralposthuset i Stockholm, Ryningska palatset, Stumholmen i Karlskrona samt Tumba bruk till statliga byggnadsminnen. Samtliga förvaltas av oss på Statens fastighetsverk.

  Publicerad: 10 februari 2023

 6. Ambassaden i Helsingfors renoveras

  Sveriges ambassad i Helsingfors firar 100-årsjubileum i år. Samtidigt startar Statens fastighetsverk en efterlängtad renovering av byggnaden som köptes av svenska staten 1921 och byggdes om till ambassad 1922–1923.

  Publicerad: 25 januari 2023

 7. Statens fastighetsverk välkomnar hyresgästerna till nyrenoverade Kasern II

  Under sommaren har Kasern II på Skeppsholmen i Stockholm överlämnats till hyresgästerna som nu startar höstens verksamhet i fina återuppbyggda lokaler. Kasern II, som förvaltas av Statens fastighetsverk, brann i september 2016 och stora delar av byggnaden vattenskadades.

  Publicerad: 24 augusti 2022

 8. Statens fastighetsverk bygger till och renoverar Trädgårdsvillan i Uppsala

  I Botaniska trädgården i Uppsala ligger Trädgårdsvillan, ett vackert hus i mönstermurat tegel, som först var trädgårdsmästarbostad och i dag inrymmer trädgårdspersonalens lokaler. Byggnaden uppfyller inte dagens arbetsmiljökrav och ska renoveras och byggas till av Statens fastighetsverk.

  Publicerad: 12 april 2022

 9. SFV öppnar dörrarna till sju hemliga rum

  Många historiskt viktiga platser och berättelser är otillgängliga eller faller med tiden i glömska. Nu öppnar Statens fastighetsverk, SFV, dörrarna till några av dessa hemliga rum, i form av sju nyproducerade filmer. Följ med till sju unika svenska platser, avsnitten publiceras måndag 28 mars!

  Publicerad: 24 mars 2022

 10. Nu renoveras Kungshuset i Lundagård

  Våren 2022 går startskottet för renoveringen av Kungshuset, en gång universitetets första huvudbyggnad. Efter en tid av undersökningar, tillståndsprövningar och diskussioner står det nu klart att Kungshuset ska bli kontor åt universitetsledningen och dess staber. Utöver att skapa ett 40-tal arbetsplatser ska tillgänglighet, brandsäkerhet och inomhusklimat förbättras för att leva upp till dagens krav.

  Publicerad: 9 mars 2022