Nyheter

 1. Ambassaden i Warszawa vinner grönt pris

  Sedan 2009 delar SFV och UD ut miljöpriset Grön ambassad och i veckan var det dags igen. Årets nominerade var ambassaderna i Kampala, Warszawa och representationen i Strasbourg.

  Publicerad: 28 januari 2022

 2. Statens fastighetsverk bygger om Palmhuset i Botaniska trädgården i Lund

  Palmhuset i Lunds universitets Botaniska trädgård ska få nytt utseende och miljön förbättras både för personal och besökare. Produktionen planeras till 2024 och beräknas ta drygt ett år.

  Publicerad: 25 januari 2022

 3. Håll Nollan - samverkan för en god arbetsmiljö

  SFV:s medlemskap i Håll Nollan är ett led i det pågående arbetet för att ge arbetsmiljön högsta prioritet i våra byggprojekt – oavsett om det är ett stort eller ett litet projekt, ny- eller ombyggnad, reparation eller underhåll.

  Publicerad: 14 januari 2022

 4. SFV inviger miljöcertifierat ambassadkansli i Mexiko

  I vår invigs Sveriges nybyggda ambassadkansli i Mexiko City officiellt. Men redan nu flyttar personalen in i kansliet som ligger på samma tomt som ambassadörens bostad. Det nya kansliet ersätter det tidigare några kvarter bort, som därmed kan säljas.

  Publicerad: 12 januari 2022

 5. En julsaga om hur försvarshistoria blev folkhemsmys

  Tändstickstavlan av Bodens fästning är för den trogna Karl-Bertil Jonsson-tittaren en självklarhet. Men vad är historien bakom fästningen – och varför göra en tavla av just den? Elisabet Hesseborn, kommunikatör på SFV, ger svaret.

  Publicerad: 22 december 2021

 6. Adventsfilmer 2021

  Vi samla våra adventsfilmer för julefröjd,
  hoppas att du med helgledigheten blir nöjd

  Publicerad: 21 december 2021

 7. SVT och SR uppmärksammar vår adventskalender

  P1:s radioprogram "Studio Ett" blev först nyfikna på våra luckor. Sedan blev SVT nyheter öst intresserade av att ta del av lucköppningen.

  Publicerad: 6 december 2021

 8. Kulturvärden vann guld i Publishingpriset

  Guld till Statens fastighetsverk och webbversionen av tidningen Kulturvärden - när Publishingpriset korade 2021 års vinnare i kategorin "webbtidningar och nättidningar"

  Publicerad: 17 november 2021

 9. Nu syns den varmrosa kulören på Stockholms slott

  Nu i november har den åttonde etappen i renoveringen av Kungliga slottets fasader avslutats. Det är mittpartiet på den västra fasaden som nu är klar.

  Publicerad: 17 november 2021

 10. Dramaten och Statens fastighetsverk ökar den fysiska tillgängligheten

  Dramaten har, i nära samarbete med Statens fastighetsverk, påbörjat ett större arbete med att förbättra Dramatenhusets tillgänglighet. Målet är att all scenkonst och Sveriges nationalscen och kulturhistoriska miljöer lättare ska kunna upplevas av alla, oavsett förutsättningar.

  Publicerad: 11 november 2021