Västra Näsvreten är ett före detta torp som ligger intill Tullgarns slott och kungsgård. Torpet ligger inom Natura 2000-område och i Tullgarns naturreservat. Läget är idylliskt med storslagen natur utanför husknuten. Området runt Tullgarn har varit bebott sedan 1000-talet e Kr. Tullgarn har genom seklerna utvecklats från liten by till sätesgård och senare slott.

Fritidsboendet om ca 45 kvm som renoverades utvändigt 2007 och består av timrad stomme, träpanel och tegeltak. Här finns en entré med veranda till liten hall, ett kök med äldre järnspis och skafferi, ett vardagsrum med kakelugn och trägolv. På övervåningen finns ett rum. El finns men rinnande vatten saknas. Torrdass finns och ett förråd om ca 40 m2. I hyresavtalet ingår tomt och en trädgård med flera äldre perenner, till exempel äppelträd och syrén.

Visning och intresseanmälan

Välkommen på visning fredagen den 17 maj kl: 13.00—14:30. 

Intresseanmälan ska vara SFV tillhanda senast 24 maj.
Objektet har en bestämd hyra om 30 000 kr/år och hyresvillkor.

Statens fastighetsverk förbehåller sig rätten till fri prövningsrätt. Använd avsedd blankett tillsammans med ett personligt brev om dig/er, exempelvis arbete, familjeförhållanden, intresse och varför du/ni skulle passa som hyresgäst till bostaden. SFV kommer att göra en kreditupplysning innan kontraktets tecknande och kan också komma att begära in kompletterande upplysningar. Tillträde sker 2024-06-01 eller enligt överenskommelse.

Mejl: carina.lygnegard@sfv.se

Post: Statens fastighetsverk
SFV Jord/ Carina Lygnegård
Box 254
751 05 Uppsala

Blankett för intresseanmälan

Hyresavtal Västra Näsvreten

Visa bildspel

Husgavel.

Hyra fritidshus

Att hyra ett av SFV:s fritidshus innebär ett sommarboende i någon av landets förnämsta kulturbyggnader och med det kommer en hel del arbete. Som hyresgäst har du underhållsansvar för det löpande underhållet. Detta innebär jobb med allt från målning och trädgårdsskötsel. Samtidig erbjuds möjlighet att tillsammans med oss vårda vårt gemensamma kulturarv.

Statens fastighetsverk har i uppdrag att förvalta fastighetsbeståndet så att byggnadernas kulturvärden bevaras. Vi är främst intresserade av vad som är ”bäst för huset” och söker därför rätt hyresgäst till rätt objekt. För att bli hyresgäst hos SFV krävs att du kan redovisa att du kan betala hyran och inte har några betalningsanmärkningar.

För att bli hyresgäst hos SFV krävs även att du kan ta ansvaret att förvalta och underhålla byggnaden med aktsamhet av naturen. Vana av och intresse för äldre bebyggelse är meriterande. Om fler anmäler intresse till ett objekt och uppfyller hyresvillkoren får omlottning avgöra vem som erbjuds att teckna hyresavtal.

Bilder

Visa bildspel

Dass och uthus.

Visa bildspel

Kök.

Visa bildspel

Öppen spis.

Visa bildspel

Kartbild.

Visa bildspel

Stort rum.

Visa bildspel

Vedspis.

Hitta hit

Hitta till Torpet nära Tullgarns slott, Södertälje

Hitta på Google Maps