Uthyres

Statens fastighetsverk har i uppdrag att förvalta fastighetsbeståndet så att kulturvärden tillvaratas. Vi strävar efter att etablera långsiktiga relationer till våra hyresgäster och önskar att hyresgästen ska se fastighetens kulturhistoriska värde som en tillgång och bidra till att bevara, utveckla och levandegöra detta. 

Det som är ledigt att hyra annonseras här och du anmäler ditt intresse, vi har inget kösystem.

Filtrera:

Visar: 32 lokaler

Våra olika hyresformer

Fritidshus

Ibland dyker det upp ett åtråvärt rött torp med vita knutar här, och då har du chansen att bli vår hyresgäst. Alla fritidshus som blir lediga annonseras ut på den här sidan. Vi har inget kösystem utan du anmäler ditt intresse när du hittar ett ledigt objekt.

 

Bostad

Vem vill inte vakna varje dag och andas in doften av vårt kulturarv. Om en permanentbostad blir ledig förmedlas de i första hand via närmaste bostadsförmedling. Om sådan saknas kan de annonseras på den här sidan. Vi har inget kösystem utan du anmäler ditt intresse när du hittar ett ledigt objekt.

Lokal

Vi hyr inte ut vilka lokaler som helst, det kan vara en hel fästningsö, kontor på ett slott eller ett orangeri i en anrik bruksmiljö. De lokaler som blir lediga annonseras ut på den här sidan. Vi har inget kösystem utan du anmäler ditt intresse när du hittar ett ledigt objekt.

 

Arrende

Är du intresserad av att föra en månghundraårig tradition vidare genom att bruka någon av våra jordbruksegendomar? De är ofta välarronderade, har fina mangårdsbyggnader och fantastiska lägen. De gårdsarrenden som blir lediga annonseras ut på den här sidan. Vi har inget kösystem utan du anmäler ditt intresse när du hittar ett ledigt objekt.

Besöksmål

SFV är besöksnäringens största fastighetsägare. Vi förvaltar över 200 historiska besöksmål som slott, fästningar, ruiner, fyrplatser, parker och en rad andra attraktiva kulturmiljöer. Vi söker dig som ser alla de möjligheter det innebär att få driva publik verksamhet i en unik miljö där platsens historia är dess kärnvärde och atmosfären som gjord att skapa goda upplevelser i. Vill du driva verksamhet i ett specifikt besöksmål så kontakta i första hand ansvarig förvaltare. Vill du diskutera ett koncept eller en idé, kontakta oss på besok@sfv.se. Välkommen!