Hyltan ligger mycket vackert i gammal kulturbygd, med ca 300 meter till sjön Strålången och ca 600 meter till överstebostället Herrsätter.

Hyltan är ett före detta torp, numera fritidshus, som har tillhört Herrsätter majorsboställe knappt tre mil sydöst om Linköping. Herrsätter är känt sedan 1400-talets slut.

Bostaden är på ca 80 m2. Uppfört i timrad stomme, rödfärgad panel och plåttak. Inne finns ett rum med trägolv och kakelugn, liten hall, kök med vedspis samt en delvis inredd vind samt uthus och utedass

I trädgården finns flera äldre perenner. El och vatten saknas.

Visning och intresseanmälan

Välkommen på visning onsdagen den 22 maj kl: 12.00-13.00. Föranmäl att du deltar på visningen senast den 17 maj till Carina Lygnegård.

Intresseanmälan ska vara SFV tillhanda senast 31 maj.
Objektet har en bestämd hyra om 20 000 kr/år och hyresvillkor. Statens fastighetsverk förbehåller sig rätten till fri prövningsrätt. Använd avsedd blankett tillsammans med ett personligt brev om dig/er, exempelvis arbete, familjeförhållanden, intresse och varför du/ni skulle passa som hyresgäst till bostaden. SFV kommer att göra en kreditupplysning innan kontraktets tecknande och kan också komma att begära in kompletterande upplysningar. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Mejl: carina.lygnegard@sfv.se

Post: Statens fastighetsverk
SFV Jord/ Carina Lygnegård
Box 254
751 05 Uppsala

Visa bildspel

Öppen spis.

Hyra fritidshus

Att hyra ett av SFV:s fritidshus innebär ett sommarboende i någon av landets förnämsta kulturbyggnader och med det kommer en hel del arbete. Som hyresgäst har du underhållsansvar för det löpande underhållet. Detta innebär jobb med allt från målning och trädgårdsskötsel. Samtidig erbjuds möjlighet att tillsammans med oss vårda vårt gemensamma kulturarv.

Statens fastighetsverk har i uppdrag att förvalta fastighetsbeståndet så att byggnadernas kulturvärden bevaras. Vi är främst intresserade av vad som är ”bäst för huset” och söker därför rätt hyresgäst till rätt objekt. För att bli hyresgäst hos SFV krävs att du kan redovisa att du kan betala hyran och inte har några betalningsanmärkningar.

För att bli hyresgäst hos SFV krävs även att du kan ta ansvaret att förvalta och underhålla byggnaden med aktsamhet av naturen. Vana av och intresse för äldre bebyggelse är meriterande. Om fler anmäler intresse till ett objekt och uppfyller hyresvillkoren får omlottning avgöra vem som erbjuds att teckna hyresavtal.

Bilder

Visa bildspel

Stora rummet.

Visa bildspel

Trappa till övervåningen.

Visa bildspel

Järnspis.

Visa bildspel

Utedass.

Visa bildspel

Övervåning.

Visa bildspel

Övervåningen.

Visa bildspel

Kök.

Visa bildspel

Fönsterglugg.

Visa bildspel

Trappan till entré.

Visa bildspel

Utemiljö.

Visa bildspel

Uteplats.

Visa bildspel

Uthus.

Hitta hit

Hitta till Fritidshuset Hyltan i vacker kulturbygd, Linköping

Hitta på Google Maps