Nu finns möjligheten att hyra Fiskarstugan Gåsvik, ett fritidsboende i skärgården nära slott och skogsmark.

Huset ligger enskilt och vackert belägen i skogskanten på Norra Bogesundslandet. Bara 4 km från Vaxholm, intill vandringleder, vatten, svampskogar och lövlundar med gamla ekar. 

I hyran ingår ett mindre bostadshus om cirka 30 kvm med nyligen inredd vind och en tomt på cirka 1400 kvm. Bostadshuset är uppfört i liggande timmer med spritputs. det finns en fungerande vedspis med gasolplatta. Bostaden har inte el, vatten eller avlopp.

Visning och intresseanmälan

Välkommen på visning tisdagen den 14 maj kl: 14:30—15:30.

Intresseanmälan ska vara SFV tillhanda senast 24 maj. Objektet har en bestämd hyra om 3 000 kr/mån och hyresvillkor. Statens fastighetsverk förbehåller sig rätten till fri prövningsrätt. Använd avsedd blankett tillsammans med ett personligt brev om dig/er, exempelvis arbete, familjeförhållanden, intresse och varför du/ni skulle passa som hyresgäst till bostaden. SFV kommer att göra en kreditupplysning innan kontraktets tecknande och kan också komma att begära in kompletterande upplysningar. Tillträde sker 2024-06-01 eller enligt överenskommelse.

Mejl: carina.lygnegard@sfv.se

Post: Statens fastighetsverk
SFV Jord/ Carina Lygnegård
Box 254
751 05 Uppsala

 

Visa bildspel

Hyra fritidshus

Att hyra ett av SFV:s fritidshus innebär ett sommarboende i någon av landets förnämsta kulturbyggnader och med det kommer en hel del arbete. Som hyresgäst har du underhållsansvar för det löpande underhållet. Detta innebär jobb med allt från målning och trädgårdsskötsel. Samtidig erbjuds möjlighet att tillsammans med oss vårda vårt gemensamma kulturarv.

Statens fastighetsverk har i uppdrag att förvalta fastighetsbeståndet så att byggnadernas kulturvärden bevaras. Vi är främst intresserade av vad som är ”bäst för huset” och söker därför rätt hyresgäst till rätt objekt. För att bli hyresgäst hos SFV krävs att du kan redovisa att du kan betala hyran och inte har några betalningsanmärkningar.

För att bli hyresgäst hos SFV krävs även att du kan ta ansvaret att förvalta och underhålla byggnaden med aktsamhet av naturen. Vana av och intresse för äldre bebyggelse är meriterande. Om fler anmäler intresse till ett objekt och uppfyller hyresvillkoren får omlottning avgöra vem som erbjuds att teckna hyresavtal.

Hitta hit

Hitta till Fiskarstugan, charmigt fritidsboende på Norra Bogesund, Vaxholm

Gåsvik Bogesund 1 185 93 Vaxholm