Vackert beläget söder om Kaitumälven finns det stora huset som kan hyras av privatperson eller verksamhet.

Fritidshuset som tidigare hyrts av Unga Örnar i Gällivare ligger vägnära efter Kaitumvägen i Gällivare kommun - ett unikt läge ovan odlingsgränsen. Huset är i 3 plan och har 6 rum exklusive hallar, toaletter, kök och källare samt är delvis tillgänglighetsanpassat. Det finns 3 badrum varav ett har duschmöjlighet. Huset har två ingångar. Huset har direktverkande el. Till huset upplåts även ladugård och timrad raststuga vid älven.

SFV står ej för snöröjning eller sophantering. Hyran är kallhyra och inkluderar inte el eller kostnader för vatten och slamtömning. OBS! I hyror ovan odlingsgränsen ingår ej tomt i upplåtelsen, det är endast husen som hyrs ut.

Byggnaden kan även upplåtas som lokal till verksamhet. Observera att hyresavtalet då kommer anpassas efter hyreslagstiftningens regler för uthyrning av lokal.

Visning och intresseanmälan

Välkommen på visning torsdag den 30 maj kl: 14:00—16:00.

Anmälan till visning görs till vanja.andren@sfv.se senast den 24 maj 2024.

Intresseanmälan ska vara SFV tillhanda senast 7 juni. För objektet anges en bestämd hyra och hyresvillkor. Statens fastighetsverk förbehåller sig rätten till fri prövningsrätt. Använd avsedd blankett tillsammans med ett personligt brev om dig/er, exempelvis arbete, familjeförhållanden, intresse och varför du/ni skulle passa som hyresgäst till bostaden. SFV kommer att göra en kreditupplysning innan kontraktets tecknande och kan också komma att begära in kompletterande upplysningar. Tillträde sker 2024-07-01 eller enligt överenskommelse.

Mejl: vanja.andren@sfv.se

Post: Statens fastighetsverk
SFV Skog/ Vanja Andrén
Porjusvägen 16
962 32 Jokkmokk

Visa bildspel

Vackert belägen raststuga, Björkudden.

Hyra fritidshus

Att hyra ett av SFV:s fritidshus innebär ett fritidsboende i en statligt ägd byggnad med ett unikt läge och med det kommer en hel del arbete. Som hyresgäst har du underhållsansvar för det löpande underhållet. Detta innebär jobb med allt från målning till renovering. Samtidig erbjuds möjlighet att tillsammans med oss vårda vårt gemensamma kulturarv.

Statens fastighetsverk har i uppdrag att förvalta fastighetsbeståndet så att byggnadernas kulturvärden bevaras. Vi är främst intresserade av vad som är ”bäst för huset” och söker därför rätt hyresgäst till rätt objekt. För att bli hyresgäst hos SFV krävs att du kan redovisa att du kan betala hyran och inte har några betalningsanmärkningar.

För att bli hyresgäst hos SFV krävs även att du kan ta ansvaret att förvalta och underhålla byggnaden med aktsamhet av naturen. Vana av och intresse för äldre bebyggelse är meriterande. Om fler anmäler intresse till ett objekt och uppfyller hyresvillkoren får lottning avgöra vem som erbjuds att teckna hyresavtal.

Bilder

Visa bildspel

Björkudden, framsida.

Visa bildspel

Rymligt arbetskök.

Visa bildspel

Rymligt rum övervåning.

Visa bildspel

Ladugårdens loft.

Visa bildspel

Ladugårdens fasad.

Visa bildspel

Björkuddens raststuga, invändigt.

Visa bildspel

Björkuddens ladugård, invändigt.

Hitta hit

Hitta till Stora fritidshuset med raststuga i Björkudden, Gällivare

Hitta på Google Maps