Nu finns möjlighet att hyra ett historiskt fritidshus på en stor tomt i Vattholma.

Huset byggdes före 1850 och har renoverats i en stil som bevarar dess ursprungliga charm. Med en timrad stomme och ett tegeltak, erbjuder detta hus två rum och kök samt toalett med dusch. Bekvämligheter som el, vatten och avlopp finns tillgängliga.

Fastigheten har en boyta på cirka 53 kvadratmeter och en biyta på cirka 20 kvadratmeter. Det finns två äldre lador som kan användas som förråd. Huset ligger avskilt på en stor tomt, med närhet till skogen. Området där Vattholma är beläget är rikt på kulturhistoriska spår, men här finns också moderna bekvämligheter.

Visa bildspel

Visning och intresseanmälan

Välkommen på visning den 1 juli klockan kl 15:00-16:00.

Intresseanmälan ska vara SFV tillhanda senast 28 juni. Objektet har en bestämd hyra om 7 500 kr/mån och hyresvillkor. Statens fastighetsverk förbehåller sig rätten till fri prövningsrätt. Använd avsedd blankett tillsammans med ett personligt brev om dig/er, exempelvis arbete, familjeförhållanden, intresse och varför du/ni skulle passa som hyresgäst till bostaden. SFV kommer att göra en kreditupplysning innan kontraktets tecknande och kan också komma att begära in kompletterande upplysningar. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Mejl: carina.lygnegard@sfv.se

Post: Statens fastighetsverk
SFV Jord/ Carina Lygnegård
Box 254
751 05 Uppsala

Blankett för intresseanmälan

Hyresavtal för Norra Koltorp

Hyra fritidshus

Att hyra ett av SFV:s fritidshus innebär ett sommarboende i någon av landets förnämsta kulturbyggnader men samtidigt mycket arbete. Som hyresgäst har du underhållsansvar för det löpande underhållet. Detta innebär jobb med allt från målning och trädgårdsskötsel, men samtidig en möjlighet att tillsammans med oss vård vårt gemensamma kulturarv.

För varje objekt anges en årshyra och hyresvillkor. Statens fastighetsverk har i uppdrag är att förvalta fastighetsbeståndet så att byggnadernas kulturvärden bevaras. Vi är främst intresserade av vad som är ”bäst för huset” och söker därför rätt hyresgäst till rätt objekt. För att bli hyresgäst hos SFV krävs att du kan göra sannolikt att du kan betala hyran och inte har några betalningsanmärkningar. Av det skälet kommer kreditupplysning att göras på blivande hyresgäster.

För att bli hyresgäst hos SFV krävs även att du kan göra sannolikt att du kan ta på dig ansvaret att förvalta och underhålla byggnaden och med aktsamhet av naturen. Vana av och intresse för äldre bebyggelse är meriterande. Om fler anmäler intresse till ett objekt och uppfyller hyresvillkoren får lottning avgöra vem som erbjuds att teckna hyresavtal.

Hitta hit

Hitta till Hyr historiskt fritidshus i Vattholma, Uppsala

Hitta på Google Maps