Med ett fantastiskt läge i Ekens skärgård och sjöutsikt utanför Kållandsö och Läckö slott finns ett enklare fritidshus benämnd Gröneberg. Ta chansen och bli en återkommande del av skärgårdslivet.

Nära vattenbrynet på en ö ligger fritidshuset Gröneberg med en tomt som erbjuder goda möjligheter till odling. Huset saknar el och vatten. Här finns fungerande öppen spis och järnspis. Egen båt är en förutsättning då det inte finns allmän kommunikation. Tillhörande byggnader är en vedbod/uthus, utedass och jordkällare.

Visa bildspel

Läckö slott, ett populärt besöksmål. Foto: Ann Karlberg

Området och närliggande öar erbjuder paddlings-, cyklings- och vandringsleder, en rik flora med allt från karga berg med gul lav och styvmorsviol till lummiga lundar med lind, ek, axveronika och oxbär. Faunan består av rådjur, älg och hare. På sommaren går hästar och får på sommarbete och ett par populära trädgårdar är öppna för besökare.

Visning och intresseanmälan

Välkommen på visning måndagen den 6 maj klockan 13.00.

Föranmäl att du deltar på visningen senast den 30 april. Anmälan sker till Carina Lygnegård för samordning av gemensam transport med båt från hamnplats Roparudden, Kållandsö.

Objektet har en bestämd hyra om 2 000 kr/mån och hyresvillkor. Statens fastighetsverk förbehåller sig rätten till fri prövningsrätt. Använd avsedd blankett tillsammans med ett personligt brev om dig/er, exempelvis arbete, familjeförhållanden, intresse och varför du/ni skulle passa som hyresgäst till bostaden. SFV kommer att göra en kreditupplysning innan kontraktets tecknande och kan också komma att begära in kompletterande upplysningar. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Mejl: carina.lygnegard@sfv.se

Hyra fritidshus

Att hyra ett av SFV:s fritidshus innebär ett sommarboende i någon av landets förnämsta kulturbyggnader och med det kommer en hel del arbete. Som hyresgäst har du underhållsansvar för det löpande underhållet. Detta innebär jobb med allt från målning och trädgårdsskötsel. Samtidig erbjuds möjlighet att tillsammans med oss vårda vårt gemensamma kulturarv.

Statens fastighetsverk har i uppdrag att förvalta fastighetsbeståndet så att byggnadernas kulturvärden bevaras. Vi är främst intresserade av vad som är ”bäst för huset” och söker därför rätt hyresgäst till rätt objekt. För att bli hyresgäst hos SFV krävs att du kan redovisa att du kan betala hyran och inte har några betalningsanmärkningar.

För att bli hyresgäst hos SFV krävs även att du kan ta ansvaret att förvalta och underhålla byggnaden med aktsamhet av naturen. Vana av och intresse för äldre bebyggelse är meriterande. Om fler anmäler intresse till ett objekt och uppfyller hyresvillkoren får omlottning avgöra vem som erbjuds att teckna hyresavtal.

Bilder

Visa bildspel

eldningsbar öppen spis.

Visa bildspel

Vedspis.

Visa bildspel

Fönster med sjöutsikt.

Visa bildspel

Fastighetens jordkällare.

Visa bildspel

Fastighetens vedbod/uthus.

Visa bildspel

Fastighetens utedass.