Det svenska ambassadkansliet i Bogotá har utsikt i fyra väderstreck, glasade kontorsrum och ett centralt placerat mötesrum. Ambassaden ligger i den norra delen av staden.

Sedan 1973 finns den svenska ambassaden i lokaler på Calle 72 i Bogotà. 1983 köpte svenska staten denna del i fastigheten för ambassadens räkning. I början av 2002 undersöktes möjligheterna för att bättre kunna tillgodose ambassadens lokalbehov. Den dåvarande ambassadören hade då blivit ackrediterad också i Venezuela, Panama och Ecuador och Bogotàs ambassad blev sålunda regionambassad. I mars 2003 kunde de nya lokalerna på plan 8 och 9 i ambassadbyggnaden invigas. Ambassadkansliet har utsikt i fyra väderstreck, glasade kontorsrum och ett centralt placerat mötesrum. Ambassaden ligger i den norra delen av staden. Både planlösning och inredning präglas av en öppen svensk karaktär och domineras av enkla, massiva material.

Ambassadörens residens

Ambassadörens residens är en vitputsad villa och ligger på Carrera 4 no 72-55 i Bogotà DC. Villan omges av en prunkande grön trädgård.

Chefsbostad, Bogotà. En vitputsad tegelbyggnad med tegeltak och ett valv över entrén. Blommor och skuggande grönska. I bakgrunden höghus.

Trädgården utanför ambassadörsresidenset i Bogotá. Foto: Helen Axelsson

Hitta hit

Hitta till Bogotá D C, ambassad och ambassadörens residens

Calle 72 No. 5-83, Edificio Avenida de Chile, Bogotà

Hitta på Google Maps