• Fasad, ambassadkansliet i Bogotá. Fotograf: SFV

    Fasad, ambassadkansliet i Bogotá.

  • Trädgården utanför ambassadörsresidenset i Bogotá. Fotograf: SFV

    Trädgården utanför ambassadörsresidenset i Bogotá.

Bogotá D C, ambassad och ambassadörens residens

Det svenska ambassadkansliet i Bogotá har utsikt i fyra väderstreck, glasade kontorsrum och ett centralt placerat mötesrum. Ambassaden ligger i den norra delen av staden.

Sedan 1973 finns den svenska ambassaden i lokaler på Calle 72 i Bogotà. 1983 köpte svenska staten denna del i fastigheten för ambassadens räkning. I början av 2002 undersöktes möjligheterna för att bättre kunna tillgodose ambassadens lokalbehov. Den dåvarande ambassadören hade då blivit ackrediterad också i Venezuela, Panama och Ecuador och Bogotàs ambassad blev sålunda regionambassad. I mars 2003 kunde de nya lokalerna på plan 8 och 9 i ambassadbyggnaden invigas. Ambassadkansliet har utsikt i fyra väderstreck, glasade kontorsrum och ett centralt placerat mötesrum. Ambassaden ligger i den norra delen av staden. Både planlösning och inredning präglas av en öppen svensk karaktär och domineras av enkla, massiva material.

Ambassadörens residens

Ambassadörens residens är en vitputsad villa och ligger på Carrera 4 no 72-55 i Bogotà DC. Villan omges av en prunkande grön trädgård.

Adress

Adress:

Calle 72 No. 5-83, Edificio Avenida de Chile

Bogotà

Fakta

Byggår:
ombyggnad 2002
Arkitekt:
ombyggnad Luis Roberto Martínez Muñoz, Proyectos Integrales, Bogotá D.C. inredning Solweig Sörman
Hyresgäst: