Sveriges ambassad i Havanna ligger i en villa i rosaputsat tegel. Byggnaden omfattar två plan. Här inryms kanslilokaler, garagebyggnad och en gästlägenhet.

Ambassad i centrala Havanna

Den svenska ambassadbyggnaden på gatan Calle 34 ligger i centrala Havanna på Kuba. Villan uppfördes på norrmannen Konrad Skarbreviks initiativ 1951. Han var affärsman och dansk honorärkonsul i Kuba.

När Skarbrevik 1989 skulle flytta till USA köpte svenska staten huset av honom för att där hysa Sveriges ambassad. Den svenska firman REX Construction AB gjorde i ordning byggnaden för ambassadens behov. Byggnadsarbetena startade i februari 1999 och ambassaden flyttade in i de nya lokalerna i augusti samma år.

Fasaderna är utförda i rosaputsat tegel och byggnaden omfattar två plan. Här inryms kanslilokaler, garagebyggnad och en gästlägenhet. Tomten om 1350 kvm arrenderas från kubanska staten medan huset ägs av svenska staten. Tomträtten gäller till och med den 7 juli 2039 men kan efter det förlängas med ytterligare 25 år.

Ambassaden i Havanna. En rosaputsad tvåvåningsbyggnad med vita smidesgaller kring fönster och balkong. Ett skärmtak skuggar entrén.

Foto: SFV

Hitta hit

Hitta till Havanna, Kuba. Ambassad

Calle 34, Miramar , Havanna

Hitta på Google Maps