SFV lanserar möjlighet till vigslar pingst

På en klippa utanför Karlskrona tornar Godnatt fästningstorn upp sig ur havet, en iögonfallande plats som tidigare varit såväl arbetsplats som hem för fyrväktarfamiljer. Fästningen är inte öppen för besök men på pingstafton ger Statens fastighetsverk (SFV) fem brudpar en väldigt speciell chans att gifta sig här. Samtidigt tipsar SFV om ytterligare ett femtiotal annorlunda vigselplatser via ”Plats för kärlek”.

I dag på alla hjärtans dag lanserar SFV ”Plats för kärlek”. En enklare digital kärlekskarta som syftar till att uppmärksamma vackra och annorlunda vigselplatser inom SFV:s förvaltning.

- Som Sveriges största förvaltare inom besöksmål har vi, tillsammans med flera av våra hyresgäster, möjlighet att erbjuda udda och minnesvärda vigselplatser, säger Thomas Johansson, kommunikationsdirektör vid Statens fastighetsverk. För att underlätta letandet har vi satt ihop en digital kärlekskarta på vilken vi märkt ut ett femtiotal av dessa platser.

Visa bildspel

God natt fästningstorn är en plats för kärlek, men bara under en dag.

Utöver medeltida kyrkorum som Trönö gamla kyrka eller Dädesjö gamla kyrka kan man via ”Plats för kärlek” bland annat få tips om att gifta sig på taket till Uppsala slott, i Eketorps fornborg på Öland, vid Ornässtugan i Dalarna, på Skansen Kronan i Göteborg eller på Birka i Mälaren.

Fem par ges chansen att vigas på Godnatt

För att fira lanseringen av ”Plats för kärlek” passar SFV på att erbjuda en riktig kärleksbonus. Den 27 maj 2023 öppnas den tunga dörren till Godnatt fästningstorn för fem par som vill säga ja inför ett fåtal gäster och med havet som vittne.  

- Godnatt är en mycket speciell och vacker plats. Vi vågar därför lova att det kommer att bli fem minnesvärda vigslar här. Tyvärr har vi vanligtvis inte möjlighet att hålla fästningen öppen, men på pingstafton gör vi ett undantag och öppnar fästningstornet för fem brudpar och deras gäster, säger Thomas Johansson.

SFV står för båttransport, vigselrum, vigselförrättare och vittnen. Det enda som återstår är att hitta fem giftaslystna par. Information om hur man ansöker finns på sfv.se/platsforkarlek.

För ytterligare information kontakta:

Katrin Furustig, kommunikatör Statens fastighetsverk, 010 478 73 22, katrin.furustig@sfv.se 

Maria Uggla, pressekreterare Statens fastighetsverk, 010 478 76 00, maria.uggla@sfv.se

Pressbilder finns att ladda ner på http://news.cision.com/se/statens-fastighetsverk

Bilder

Visa bildspel

Birka är en av de vigselplatser som finns med i plats för kärlek. . Foto: Micael Edlund, SFV

Visa bildspel

En hjärtedetalj från Ornässtugan, en annorlunda vigselplats. Foto: Statens fastighetsverk

Visa bildspel

Sandvikens fiskeläge är en annorlunda vigselplats . Foto: Melker Dahlstrand

Visa bildspel

Skansen Kronan i Göteborg, för dig som vill befästa din kärlek. Foto: Bert Leandersson

Visa bildspel

Vackert vigselrum inne i Godnatt fästningstorn. Foto: Statens fastighetsverk

Visa bildspel

Säg ja till varandra med havet som vittne. Foto: Statens fastighetsverk

Visa bildspel

Fem par får chansen att gifta sig på Godnatt 27 maj. Foto: Maddoc