Kulturvärden vann guld i Publishingpriset

Guld till Statens fastighetsverk och webbversionen av tidningen Kulturvärden - när Publishingpriset korade 2021 års vinnare i kategorin "webbtidningar och nättidningar"

Visa bildspel

Motiveringen till den gyllene utmärkelsen lyder: För en enkel, fin sajt med bra typografi, vackra fotografier och ett okonstlat tilltal. Statens fastighetsverk har tillsammans med digitalbyrån KAN (tidigare Winston) arbetat fram den digitala plattformen för tidningen Kulturvärden som nu prisas.

–  Det är roligt att kulturvärdens prisbelönta och uppskattade innehåll hittat en given plats på vår webb och därigenom blir tillgänglig för fler läsare. Tanken har varit att göra den digitala versionen så lik den fysiska versionen som möjligt och till det addera viktiga funktioner som underlättar för läsaren, säger webbansvarig kommunikatör Annie Andersson.

Tidningen Kulturvärden har tidigare vunnit Publishingpriset 2011, 2012 och 2013 för bästa verksamhetstidning. Och nu uppmärksammas det digitala formatet.

- Det är verkligen roligt att Kulturvärden på webben håller lika hög klass som den tryckta tidningen. Vår webbyrå har skapat ett digitalt format som kompletterar den tryckta tidningen samtidigt som den ger oss möjlighet att nå nya målgrupper, säger Kulturvärdens chefredaktör Mia Fernlund.

Nyköpingshus sedd från motstående sida av vattnet.

Tidningen Kulturvärden

Vi skriver om spännande sevärdheter, nya projekt och historiska miljöer, om fakta och kuriosa, stort och smått. Läs om byggnader, parker och miljöer i vårt gemensamma kulturarv.