Ingrid Eiken lämnar SFV i februari – ”En bra tid för förändring”

Efter sex år som generaldirektör lämnar Ingrid Eiken Statens fastighetsverk (SFV) i slutet av februari 2024 när hennes förordnande löper ut. Regeringen har just påbörjat sitt rekryteringsarbete efter Ingrids efterträdare. Annonsen om den lediga GD-tjänsten publicerades i dag på regeringen.se.

- Jag känner mig priviligierad som fått leda SFV de här åren och är stolt över de förändringar som skett. Det har varit en bra dialog med myndighetens bästa för ögonen. Vi har gått i mål med den förändring som jag hade i uppdrag att genomföra efter den stora korruptionsskandalen 2018 och vi når fina resultat i verksamheten. Dessutom är SFV:s största renovering, Rosenbad, precis klar.

- Jag känner bara glädje och tacksamhet och tycker detta är ett bra beslut. En olycka höll på att sätta stopp för mig helt för två år sedan. Jag blev rullstolsburen en längre tid och har en del kvar att jobba med även om jag återhämtat mig bra.

- Nu är det fokus på nya frågor och nya projekt, till exempel renoveringen av operabyggnaden. Det är med andra ord rätt timing för en ny generaldirektör att ta vid och fortsätta utveckla verksamheten. Det har varit ett intensivt arbete från första dagen som inte varit möjligt att genomföra utan alla kunniga och engagerade medarbetare.

Länk till den utlysta tjänsten på regeringen.se

Ingrid står inne i entréhallen i det nyrenoverade Rosenbad.

Generaldirektör Ingrid Eiken inne i bankhallen, Skånebanken, Rosenbad. Foto: Melker Dahlstrand