Information angående covid 19/corona

Vi ska hjälpas åt att klara utmaningarna, säger Statens fastighetsverks generaldirektör, Ingrid Eiken Holmgren.

Vi befinner oss i en speciell tid när samhällets sårbarhet blivit tydlig på ett sätt vi inte upplevt tidigare. Som statlig myndighet och fastighetsförvaltare tar vi på Statens fastighetsverk covid-19 på största allvar. Vi följer dagligen utvecklingen och anpassar oss till ansvariga myndigheters rekommendationer och vad som uttrycks från regeringen.

Vi har vidtagit olika åtgärder för att minska risken för smittspridning och hantera situationer som kan komma att påverka vår egen verksamhet och våra kunders verksamheter. Vi hoppas att vi tillsammans kan hjälpas åt för att hitta lösningar och ber om förståelse för att det ibland kan bli lite mer väntetider och att vi kanske syns lite mindre än vanligt ute i våra fastigheter.

Vi ska hjälpas åt att klara utmaningarna!

Säger Statens fastighetsverks generaldirektör, Ingrid Eiken Holmgren.

Våra medarbetare

Alla våra medarbetare har fått instruktioner om hur de bäst ska undvika att föra smitta vidare och hur de ska agera om de misstänker att de själva eller någon som vistas i våra fastigheter insjuknat i covid-19.

Besökare till våra kontor och fastigheter

Till er i allmänheten som brukar eller har planerat att besöka våra besöksmål och fastigheter. Många har stängt, andra har begränsade öppettider och en anpassad verksamhet. Vi hänvisar till respektive besöksmål för mer information.

Vi vill göra vårt bästa för att minska risken för spridning, därför är vi restriktiva med externa besökare på våra kontor. Vi uppmanar dig som önskar komma i kontakt med oss att vara digitala, använda mejl eller telefon.

Våra hyresgäster

Vi vidtar åtgärder för att kunna upprätthålla vår verksamhet och service. Vi syns lite mindre ute i våra verksamheter och där det är möjligt så är vi restriktiva med personliga möten. Under tiden finns vi tillgängliga för digitala möten via webb, telefon eller mejll. Vi finns hela tiden tillgängliga för att tillsammans med er förebygga och hantera olika situationer.

Är du hyresgäst hos Statens fastighetsverk så kan du alltid vända dig till din kontaktperson. Vår växel, reception och registratur kan också hjälpa dig att komma i kontakt med rätt person.

Våra projekt för ombyggnad, renovering och underhåll

Försiktighetsåtgärder för att undvika smittspridning gäller även för våra leverantörer och entreprenörer. Vid minsta tvekan, vänd dig till den person du normalt har kontakt med på Statens fastighetsverk. Är du osäker kan du alltid ringa vår växel på telefon 010-478 70 00.

Vad gäller:

  1. Stanna hemma när du är sjuk, även om du har lindriga symptom.
  2. Överväg om ett telefonmöte är ett alternativ till ett fysiskt möte.
  3. Undvik att röra vid ansiktet eller ögon, tvätta händerna ofta med tvål och vatten, hosta eller nys i armvecket eller i en pappersnäsduk.

För allmän information om covid-19, ring det nationella informationsnumret 113 13 eller gå in på www.folkhalsomyndigheten.se.

Ingrid Eiken Holmgren
Generaldirektör