Dubbla nomineringar i Publishingpriset för Statens fastighetsverks webbplats

Nominerade i kategorierna "samhällsajter" och "webbtidning och nättidning". Vinnarna utses den 17 november.

Visa bildspel

När 2021 års nomineringar i Publishingpriset presenterades den 19 oktober fanns Statens fastighetsverks webbplats med i två kategorier: "Samhällsajter" (webbplatser som drivs av kommuner, regioner, myndigheter och andra aktörer inom offentlig sektor) samt "Webbtidning och nättidning" (webbplatser som innehåller redaktionellt material såsom intervjuer, reportage, artiklar, recensioner, notiser, insändare etc.)

– Vår nya tillgängliga webbplats ökar intresset för vårt uppdrag och för det natur- och kulturarv som vi förvaltar, och fler funktioner är på gång – vår webbplats utvecklas hela tiden. Nomineringarna är en eloge till hela kommunikationsteamet, från de som jobbar med strategiska delar och utvecklingsfrågor till de redaktörer och skribenter som fyller sajten med innehåll, säger vikarierande kommunikatör och webbansvarig Christer Lindh.

Statens fastighetsverk har tillsammans med upphandlande digitalbyrån KAN (tidigare Winston) arbetat fram den nya webbplatsen som lanserades i september 2020. På webbplatsen finns även den nominerande tidningen Kulturvärden i ett digitalt format.

– Webbens nya plattform ger våra läsare än mer av Kulturvärdens innehåll. Här kan vi bjuda på fördjupningar – fler bilder, mer bonusmaterial och samtidigt öka tillgängligheten. Det är roligt att allt fler läsare hittar till oss den digitala vägen, säger Kulturvärdens chefredaktör Mia Fernlund.

Publishingpriset är en årlig jurybedömd pristävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker. Sedan år 1990 har Publishingpriset premierat lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. Publishingpriset är genom sin breda bedömning och sitt omfattande tävlingsområde Sveriges mest heltäckande kommunikationstävling.

Länk till 2021 års nomineringar på Publishlingprisets webbplats.