Digitala sommarvykort från vårt avlånga land

Utöver våra vanliga sommarposter bjuder vi i år på ett antal vykort. En digital hälsning från sex utvalda platser i vår förvaltning, från Kalix i norr till Kristianstad i söder. Välkommen ut!

Malören - Bottenvikens pärla

Först ut är kronoholmen Malören utanför Kalix, en vacker norrländsk ö med en spännande historia fylld av fiske och runda stenar.

Linnés Hammarby - en grönskande oas

Efter Malören besöker vi Linnés Hammarby utanför Uppsala. En grönskande lantlig idyll där Carl von Linné både undervisade och fann vila tillsammans med sin familj, fjärran det ohälsosamma stadslivet.

Läckö slott - sagoslottet vid Vänerns strand

Näst på tur är Läckö slott och naturum Vänerskärgården – Victoriahuset. Två omtyckta besöksmål, vackert belägna på en udde på Kållandsö vid Vänerns södra strand.

Södra Ölands odlingslandskap - en svensk savann

Efter Läckö bär det av till Öland. Längst ner på öns södra udde hittar vi ett unikt landskap präglat av ett så lyckat samspel mellan människa och natur att det av UNESCO utsågs till världsarv år 2000.

Varbergs fästning - västkustens väktare

Därefter beger vi oss till ett glittrande västerhav och intar Varbergs fästning. En omtyckt plats vars historia förenar Danmark och Sverige.

Bäckaskog slott, Kristianstad - mellan två sjöar

Vårt sista stopp är i Skåne där vi i Fjälkinge, på ett näs mellan två sjöar, hittar ett mäktigt slott med en historia som börjar på 1200-talet. Här finns även natursköna omgivningar som inbjuder till både sommarpromenader och strandgung.

Du hittar de digitala vykorten på vår Youtube-kanal.