Välkommen att hyra den nyrenoverade Fästningsteatern på Karlsborgs fästning. Det finns möjlighet att nyttja Fästningsteatern för den som letar efter en scen att genomföra sin konst på, lokal att repetera i, seminarium, kurser, utställningar eller ha en filmpermiär - det är bara fantasin som sätter gränser. Lokalen tar 150 personer och kan hyras per dag, vecka eller under en längre period.

Vid fästningstorget på Karlsborgs fästning ligger Soldathemmet som inhyser Fästningsteatern. Den stod färdigt 1921 och har från början inrymt en samlingslokal, men 1990 byggdes den om till teater. Under 2018-2019 genomfördes den största och mest genomgående renoveringen av Soldathemmet sedan huset byggdes.

Visa bildspel

Den nyrenoverade fästningsteatern går att hyra för bara en dag eller en längre period. Foto: Johan Arntzén

Biosittning för 111 personer

I teatern finns ny ventilation, nytt ljus- och ljudsystem med projektor och duk, renoverad wc, nybyggnation av handikapptoalett i fojén, nybyggnation av handikappramp och renoverad gradäng med nya stolar. Färgsättning på golv och väggar är ny.

Den totala arean är 291 kvm och innefattar: foajé, scen, loge, wc och handikapptoalett. Scen och gradäng omfattar 180 kvm. Det finns 111 sittplatser varav 21 är på balkongen. Totalt antal personer som får vistas inne i teatern inklusive de på scen och i logerna är 150 personer.

Scenen är cirka 6,70 meter bred och cirka 5,80 meter djup. Under scenen finns loge där skådespelarna enkelt kan förbereda sig.

Uthyrningspriser 

  • Heldag: 2 860 kr
  • Halvdag: 1 860 kr
  • En vecka: 10 000 kr

Vid önskemål om att hyra en längre period, vänligen kontakta oss för prisuppgift.

Nyckel kvitteras och återlämnas på Statens fastighetsverks kontor på Södra tyghusgatan 1 i Karlsborg (gamla bankhuset). Den som kvitterar ut nyckeln är personligt ansvarig.

Kontakta mig om du är intresserad av att hyra Fästningsteatern:

Kontakt

Hitta hit

Hitta till Fästningsteatern, Karlsborgs Fästning

Fortifikationsgatan, 546 30 Karlsborg

Hitta på Google Maps