Platsens historia Platsens historia

Läs mer om Lövstabruk här.

Har du drömt om att ha en egen butik eller bara vill ha en inspirerande miljö för ditt skapande? I anrika Lövstabruk några mil norr om Uppsala finns en ledig lokal att hyra i den gamla Bruksladugården. Ta chansen att öppna en ateljé eller annan spännande verksamhet här. 

Om Lövstabruk

I norra Upplands skogar ligger Lövstabruk- ett av Sveriges största järnbruk. Här upplever du en genuin 1700-tals miljö med Bruksgatan, herrgård, värdshus, kyrka, park, dammanläggning och orangeri. I Lövstabruk har många konstnärer sina ateljéer och under sommarmånaderna är hela bruket ett stort turistmål med mellan 40 000-60 000 besök.

Bruksladugården

Byggnaden Bruksladugården byggdes år 1876 och användes som ladugård fram till 1930-talet. I dag används byggandes övervåning för konferenser och i bottenvåningen är det museum, bastu och konstutställning. Exteriört är byggnaden bevarad i sitt ursprungliga skick och omfattas av skyddsbestämmelser då den ingår i byggnadsminnet Lövstabruk.

Den lediga lokalen

Lokalen ligger på markplan i byggnaden och består av 61 kvm LOA. Lokalen har många ursprungliga detaljer kvar som putsade väggar och djupa fönsternischer. Golvet är en grå linoleummatta och lokalen har ett enkelt pentry och toalett med dusch. Lokalen har belysning och el-uttag.

Lokalen kan hyras ut som hantverkslokal, ateljé, butik eller liknande verksamhet. SFV ser gärna att verksamheten är öppen sommartid då Lövstabruk är ett viktigt besöksmål.

Villkor

  • Hyra: ca 30 000kr per år
  • Värme: direktverkande el bekostas av hyresgästen. Lokalen har enbart golvvärme (inga radiatorer).
  • El: Hyresgästen har eget abonnemang
  • Vatten: Ingår i hyran.
  • Städning och sophämtning: Står hyresgästen för
  • Snöröjning och sandning: Ingår i hyran
  • Lokalen är ledig från 2022-10-01

Hitta hit

Hitta till Bruksladugården 61 kvm Lövstabruk

Lövstabruk, 819 66 Lövstabruk

Hitta på Google Maps