Vid vattnet är en plats för kärlek

Stormande kära? Gift er med havet som vittne! Här har vi samlat några av de platser i vår förvaltning som erbjuder sjönära vigslar. Fyrplatser, öar och skär - det hittar ni här!

Visa bildspel

Vigsel med havet som vittne. Foto: Pater Noster.

Pater Noster

På ön utanför Hamneskär kan ni gifta er på en isolerad plats där alla sinnen förstärks och där fyren Pater Noster symboliserar trygghet och vägvisning. På Pater Noster är givetvis havet den största inspirationskällan. Från havet hämtas skatter som köksmästaren omvandlar till nya delikatesser, de arrangerar underhållning, transport och hjälper till att göra dagen till den allra det bästa. 

Läs mer på www.paternoster.se.

Visa bildspel

Sandvikens Fiskeläge är ett av Sveriges bäst bevarade fiskelägen. Foto Melker Dahlstrand.

Sandvikens fiskeläge

Sandvikens fiskeläge är ett av Sveriges bäst bevarade fiskelägen med anor från 1600-talet och med byggnader från 1800-talet. Här finns ett vackert kapell där man kan vigas, men det finns även möjlighet att vigas ute i det fria, varför inte på klipporna? Sandvikens fiskeläge ligger avskilt men transport går att ordna. 28 kulturminnesmärkta stugor finns tillgängliga för boende.

Läs mer på www.sandvikens-fiskelage-ulvon.se.

Visa bildspel

Naturen på Närsholmen. Foto Mia Fernlund.

Närsholmen

Längst ut på en makalöst vacker udde på sydöstra Gotland ligger STF Närsholmen Fyr & Logi. I det välbevarade fyrvaktarhuset hittar du ombonade rum av varierande storlek. Närsholmen är ett naturreservat som bjuder på kultur- och naturupplevelser året runt och här anordnas vigslar varje sommar, på någon av alla vackra plats runt fyren. De kan erbjuda lokaler och övernattning i Fyrvaktarhuset eller på annan plats i närheten. Restauranger med cateringmöjligheter finns i närheten.

Läs mer på www.svenskaturistforeningen.se.

Visa bildspel

Romantiskt ljus på Malören. Foto: Peter Rosén

Malören

Kärlek, stillhet och lugn med horisonten som utsikt.

Malören utanför Kalix är ett naturreservat beläget längst ut i Bottenvikens skärgård. En särpräglad ö och magisk miljö som få har kunnat besöka och övernatta på. Ett av bottniska kustens märkligaste och vackraste kapell finns på Malören. Kapellet, som är från 1700-talet, brukar benämnas som "Skärgårdens domkyrka" eftersom det är den enda havskyrkan som har en domkyrkospira på taket.

Här finns boende för 22 personer och mat för sällskap kan bokas. Malören kan vara svår att besöka om man har svårigheter med att röra sig. 

Läs mer på www.maloren.se.

Visa bildspel

På Birka kan man gifta sig inom den kristna eller fornnordiska traditionen såväl som borgerligt. Foto: Frida Albinsson

Birka

På Birka på ön Björkö utanför Stockholm kan man välja att viga sig inom den kristna traditionen, den fornnordiska eller borgerligt. Där finns det romantiska och fina Ansgarskapellet på ön, oändliga gravfält, ängar och skogsbackar. Ni kan viga er bland de rekonstruerade vikingahusen eller i en vikingabåt. Det går att vigas av en fornnordisk gode, borgerlig vigselförrättare och Ekerö Pastorat. På ön finns Restaurang Särimner med 70 sittplatser inomhus och lika många utomhus. Restaurangen går att abonnera, och erbjuder även catering. Det finns hus med 20 bäddar på ön att hyra och en Glamping med 12 bäddar. Det kan också ordnas chartrade båtar i olika storlekar eller transport med båt till Birka.

Läs mer på www.birkavikingastaden.se.

Visa bildspel

Miljön i Skridskopaviljongen är perfekt för bröllop. Foto: Hotell Skeppsholmen

Hotell Skeppsholmen

På Hotel Skeppsholmen i centrala Stockholm arrangeras unika och oförglömliga bröllop. Välkommen till en vacker och sjönära miljö ett stenkast från city. Ett trevligt upplägg som rekommenderas är att både ha vigsel och bröllopsmiddag i den romantiska Skidskopaviljongen, som är en historisk byggnad uppförd 1882 av Oscar II för Kungliga Skridskoklubben och Kungliga Svenska Segelsällskapet – som ett litet slott vid vattenbrynet på Kastellholmen.

Eller varför inte Hotel Skeppsholmens klassiska festvåning Sjöofficersmässen som är en ypperlig lokal för en bröllopsmiddag. Här har sjöofficerarna firat och festat sedan mitten av 1800-talet.

Läs mer på www.hotelskeppsholmen.se.

Visa bildspel

Sagolika lokaler på Skeppsholmen . Foto: Erika Gerdemark

Skeppsholmen

Skeppsholmen är en magisk plats i hjärtat av Stockholm med oslagbar utsikt. På denna vackra och centrala skärgårdsö erbjuder vi vigslar och bröllopspaket i alla våra lokaler. Ni kan få ett storslaget bröllop i Eric Ericsonhallen eller ett familjärt med skärgårdskänsla i Segelsalen. Bröllop med Stockholms vackraste utsikt arangerar vi på Moderna Muséet med bröllopsskålen på den fantastiska terrassen. Vår pärla Glasverandan med storslagen utsikt erbjuder vi exklusivt några veckor på sommaren.

Vi samarbetar även med vackra ångbåtarna Motala Express och Frithiof som kan ta er till och från Skeppsholmen.

Se gärna vad vi har att erbjuda mer på vår hemsida skeppsholmsgruppen.se