Gröna rum är en plats för kärlek

Här spirar både kärlek och grönska! Att gifta sig mitt bland blommor och blad är en dröm för många. Här har vi samlat platser där naturen blir fond till ert bröllop på olika sätt. 

Visa bildspel

Botaniska trädgården med Linneaum. Foto Jan Yfver.

Botaniska trädgården i Uppsala

Botaniska Trädgården är en av de mest unika platser du kan finna. De anrika lokalerna tillsammans med den storslagna parken skapar en romantisk och praktfull atmosfär. Här kan ni boka er vigsel vid pelartrappan eller i trädgården. Därefter kan ni välkomna era gäster till middag i Botaniska trädgårdens orangeri eller till Vasasalen på Uppsala Slott. 

Läs mer på www.cajsas-kok.se.
Visa bildspel

Ornässtugan som vigselplats. Foto Åsa Ehlis.

Ornässtugan

Ornässtugan är vackert belägen på en udde i sjön Runn mellan Borlänge och Falun. Loftbyggnaden byggdes av en förmögen bergsman i början på 1500-talet och den kanske mest kände besökaren är Gustav Eriksson Vasa.

Här finns möjlighet till vigsel vid vattnet eller framför Ornässtugan. På området finns också en lind från 1600-talet som har en vacker hjärtformation på stammen som många bröllopspar fotograferar sig framför. 

Läs mer på www.visitdalarna.se.

Visa bildspel

Tomarps kungsgård. Foto Margareta Väpnargård.

Tomarps kungsgård

Tomarps kungsgård är från början en dansk medeltidsborg belägen i det böljande landskapet vid Rönne å i nordvästra Skåne. Här finns möjlighet att gifta sig i den vackra parken. Ett bröllop på borggården är sagolikt, och en roddtur på vallgraven en sommarkväll blir en oförglömlig upplevelse.

Läs mer på www.tomarps-kungsgard.se.

Visa bildspel

Skeppssättning vid Anundshögen. Foto: Martina Hedvall.

Anundshög

Anundshögsområdet och Badelundaåsen utanför Västerås tillhör Sveriges främsta fornlämningsområden. Här kan man verkligen tala om att gifta sig mitt i historien då vigsel kan arrangeras inne på fornlämningsområdet. Miljön kring Anundshög och Badelundaåsen är magnifik och bjuder på vacker natur, kulturhistoria och spännande fornlämningar. 

Läs mer på www.anundshog.se.