Gröna rum är en plats för kärlek

Här spirar både kärlek och grönska! Att gifta sig mitt bland blommor och blad är en dröm för många. Här har vi samlat platser där naturen blir fond till ert bröllop på olika sätt. 

Visa bildspel

Botaniska trädgården med Linneaum. Foto Jan Yfver.

Botaniska trädgården i Uppsala

Botaniska Trädgården är en av de mest unika platser du kan finna. De anrika lokalerna tillsammans med den storslagna parken skapar en romantisk och praktfull atmosfär. Här kan ni boka er vigsel vid pelartrappan eller i trädgården. Därefter kan ni välkomna era gäster till middag i Botaniska trädgårdens orangeri eller till Vasasalen på Uppsala Slott. 

Läs mer på www.cajsas-kok.se.
Visa bildspel

Skeppssättning vid Anundshögen. Foto: Nina Larsen

Anundshög

Anundshögsområdet och Badelundaåsen utanför Västerås tillhör Sveriges främsta fornlämningsområden. Här kan man verkligen tala om att gifta sig mitt i historien då vigsel kan arrangeras inne på fornlämningsområdet. Miljön kring Anundshög och Badelundaåsen är magnifik och bjuder på vacker natur, kulturhistoria och spännande fornlämningar. 

Läs mer på www.anundshog.se.

Visa bildspel

Ett bröllop i Lövstabruk blir en oförglömlig upplevelse . Foto: Åsa Lindqvist

Lövstabruk 

Lövstabruk är en sällsam plats och ett populärt turistmål utan dess like.
I Nordupplands mörka skogar och karga åkrar ligger ett 1700-talssamhälle som bevarats nästan orört in i vår tid. 

I denna unika miljö finns alla möjligheter att skapa ett sagobröllop – vigsel i brukskyrkan med den praktfulla barockorgeln som är vida känd, eller varför inte vigas i den vackra herrgårdsparken? Vigsel kan hållas utomhus i den vackra barockinspirerade herrgårdsparken, där bron över kanalen är en mycket stämningsfull vigselplats.

Bröllopsmiddag och fest kan hållas i Lövstabruks vackra Orangerie. Byggnaden är i original från 1700-talet med tegelgolv och stora spröjsade fönster som vetter ut mot den vackra barockparken.

Läs mer här: Bröllop & fest — Lövstabruk