Det heliga rummet är en plats för kärlek

Ett kyrkorum härbärgerar kärlekens långa historia. Här kan ni följa i en lång tradition där många generationers kärlekspar har knutit hymens band. På denna sida har vi samlat några kyrkorum utöver det vanliga. Kanske vill ni gifta er i en medeltida stenkyrka? Eller vill du färdas ännu längre bak i tiden och gifta er i en ruin? Här finns inspirationstips!

Visa bildspel

Trönö gamla kyrka. Foto Beatriz Bandiera.

Trönö gamla kyrka

Trönö kyrka med anor från 1100-talet ligger nordväst om Söderhamn. Med sina oputsade stenfasader, sin takförsedda borgårdsmur och klockstapel från 1500-talet är den som helhetsmiljö en av Sveriges bäst bevarade senmedeltida kyrkoanläggningar. Den är populär som vigselkyrka. Trönö gamla kyrka är inte tillgänglighetsanpassad. 

Läs mer på www.visitsoderhamn.se.

Visa bildspel

Dädesjö gamla kyrka me sitt fina ljus.

Dädesjö gamla kyrka

Dädesjö gamla kyrka är en välbevarad medeltidskyrka i romansk stil som är mest känd för sina medeltida målningar. Kyrkan är utnämnd till statligt byggnadsminne som en av åtta medeltidskyrkor i Sverige. Den är tillgänglighetsanpassad.

Läs mer på www.svenskakyrkan.se.

Visa bildspel

Stämningsfulla Helge Ands ruin. Foto Sophie Malmros.

Helge Ands ruin

På Gotland kan ni gifta er i sagolika Helge Ands ruin med boende på Hotel Helgeand Wisby. Ruinen är egentligen en kyrka som är byggd runt 1200-talet och det åttasidiga kyrkorummet – oktogonen – saknar motsvarighet i Sverige.

Platsen är inte tillgänglighetsanpassad, däremot är hotellet det. Som bröllopsmåltid finns flertal restauranger inom några minuters avstånd, alternativt catering hos oss hotellet vid mindre sällskap.

Läs mer på www.hotelhelgeand.se.

Visby kyrkoruiner

Planera bröllop på ditt sätt tillsammans med eventbyrån för en oförglömlig upplevelse. De garanterar kvalitet i alla steg tack vare samarbeten med öns bästa leverantörer av teknik, blomsterarrangemang, catering, underhållning och mycket mer. Sankta Karin, Sankt Lars, Drotten Sankt Göran, Klosterlängan – ni väljer, och som eventbyrå kan de erbjuda en unik vigsel i flera av världsarvets vackra ruiner.

Här kan allt fixas, från förbubbel till vickning, ljus och ljud, möblering eller fackelställ, här är det mesta möjligt. Det blir precis som ni vill ha det, oavsett om det är stort eller litet så får ni hjälp med planering och genomförande så att ni helhjärtat kan njuta av upplevelsen.

Läs mer på www.gogotland.se.

Visa bildspel

Romantiska ruiner i Visby. Foto Mia fernlund.

Visa bildspel

Vadstena klosterhotell kan bland annat erbjuda vigsel på Vadstena slott. Foto Melker Dahlstrand.

Vadstena klosterhotell

Hotellet liksom Vadstena slott ligger intill strandpromenaden längs med Vättern i Vadstena, Östergötland. En liten, idyllisk stad med charmiga gränder och många kulturhistoriska skatter. Här får ni hjälp med allt från planering till genomförande och de har stor erfarenhet av både stora och små tillställningar. 

Här erbjuds ett stort urval av lokaler, från det lilla bröllopet som på Munkklostret till det stora i Klosterkyrkan eller på Vadstena slott. Fina utomhusmiljöer finns i anslutning till anläggningen.

Läs mer på www.klosterhotel.se.