Det heliga rummet är en plats för kärlek

Ett kyrkorum härbärgerar kärlekens långa historia. Här kan ni följa i en lång tradition där många generationers kärlekspar har knutit hymens band. På denna sida har vi samlat några kyrkorum utöver det vanliga. Kanske vill ni gifta er i en medeltida stenkyrka? Eller vill du färdas ännu längre bak i tiden och gifta er i en ruin? Här finns inspirationstips!

Visa bildspel

Stämningsfulla Helge Ands ruin. Foto Sophie Malmros.

Helge Ands ruin

På Gotland kan ni gifta er i sagolika Helge Ands ruin med boende på Hotel Helgeand Wisby. Ruinen är egentligen en kyrka som är byggd runt 1200-talet och det åttasidiga kyrkorummet – oktogonen – saknar motsvarighet i Sverige.

Platsen är inte tillgänglighetsanpassad, däremot är hotellet det. Som bröllopsmåltid finns flertal restauranger inom några minuters avstånd, alternativt catering hos oss hotellet vid mindre sällskap.

Läs mer på www.hotelhelgeand.se.

Visa bildspel

Vadstena klosterhotell kan bland annat erbjuda vigsel på Vadstena slott. Foto Melker Dahlstrand.

Vadstena klosterhotell

Hotellet liksom Vadstena slott ligger intill strandpromenaden längs med Vättern i Vadstena, Östergötland. En liten, idyllisk stad med charmiga gränder och många kulturhistoriska skatter. Här får ni hjälp med allt från planering till genomförande och de har stor erfarenhet av både stora och små tillställningar. 

Här erbjuds ett stort urval av lokaler, från det lilla bröllopet som på Munkklostret till det stora i Klosterkyrkan eller på Vadstena slott. Fina utomhusmiljöer finns i anslutning till anläggningen.

Läs mer på www.klosterhotel.se.

Visa bildspel

Wisingsborgs slottsruin

Wisingsborgs slottsruin, strax norr om hamnen på Visingsö, är en mäktig påminnelse över en svunnen tid av Svensk historia. Låt detta historiska byggnadsverk bilda fond för ert planerade giftermål. Vid vackert väder kan vigseln genomföras i borgen som också är en vacker plats för bröllopsfotografering.

Alternativa platser för vigseln på ön är ekskogen, stränderna och de tre kyrkorna: Brahekyrkan, Kumlaby Kyrka och Missionskyrkan.

Bröllopsmiddagen kan intas på Wisingsborgs Trädgård eller Solbacken Restaurang & Café som båda ligger bredvid Wisingsborgs slottsruin. Visingsö Pensionat i närheten av Brahekyrkan, eller Wisingsö Hotell och Konferens som är granne till Kumlaby kyrka.

Transporter kan utföras av Remmalag eller lokal buss. Brudparet kan åka i äldre bilar. Boende finns på Visingsö Pensionat samt Wisingsö Hotell och Konferens.

Färjetrafiken där det måste bokas bilplatser telefon 036-10 37 70. Äldre fordon bokas genom Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening. Öabussen bokas på Flexbuss.

Läs mer här.