Plats för kärlek

Det här är SFV:s ”Plats för kärlek”, en kärlekskarta som uppmärksammar ett fyrtiotal vackra och annorlunda vigselplatser inom SFV:s förvaltning. Skriv kärlekshistoria i något av våra slott, fästningar eller fyrar. Våra hyresgäster kommer ta väl hand om er på den stora dagen. 

Skicka in din kärleksansökan här

På Arnö i centrala Mälaren ligger Utö hus, ett av Sveriges bäst bevarade medeltida stenhus. På pingstafton ger vi fem brudpar en unik chans att gifta sig i denna spektakulära enkelhusborg. Ansök senast den 28 februari.

Plats för kärlek

Här hittar du ett fyrtiotal romantiska platser där du kan gifta dig.

Fästningar är en plats för kärlek

Kärlek är värd att försvara! Varför då inte gifta sig på en fästning, en plats fylld av skönhet, mystik och dramatik? Här har vi samlat några av de vackraste fästningarna runt om i Sverige som erbjuder platser för vigsel. Foto Mats Engfors.

Gröna rum är en plats för kärlek

Här spirar både kärlek och grönska! Att gifta sig mitt bland blommor och blad är en dröm för många. Här har vi samlat platser där naturen blir fond till ert bröllop på olika sätt. Foto Åsa Ehlis.

Slott är en plats för kärlek

Vad kan vara mer romantiskt än att gifta sig på ett slott? Här har vi samlat inspiration och länkar till er som söker efter det perfekta slottet för ert bröllop. Gift dig mitt i historien! Foto Sara Thorén, Go Adventure.

Vid vattnet är en plats för kärlek

Stormande kära? Gift er med havet som vittne! Här har vi samlat några av de platser i vår förvaltning som erbjuder sjönära vigslar. Fyrplatser, öar och skär - det hittar ni här! Foto Pater Noster.

Museum är en plats för kärlek

Kärleken kan vara fängslande. Här har vi samlat några museer i vår förvaltning som också är populära vigselplatser. Här kan ni gifta er bakom galler eller bland tjusiga kröningsvagnar. Eller varför inte ombord på ett fartyg? Endast fantasin sätter gränser! Foto Mattias Johansson, Maddoc Photography AB.

Närbild på brudbukett i blått och grönt. Ur fokus kan man se brudparet i bakgrunden

Kyrkorummet är en plats för kärlek

Ett kyrkorum härbärgerar kärlekens långa historia. Här kan ni följa i en lång tradition där många generationers kärlekspar har knutit hymens band. På denna sida har vi samlat några kyrkorum utöver det vanliga. Kanske vill ni gifta er i en medeltida stenkyrka? Eller vill du färdas ännu längre bak i tiden och gifta er i en ruin? Här finns inspirationstips! Foto Sophie Malmros.