Plats för kärlek

På alla hjärtans dag lanserar SFV ”Plats för kärlek”. En kärlekskarta som uppmärksammar ett femtiotal vackra och annorlunda vigselplatser inom SFV:s förvaltning. Skriv kärlekshistoria i något av våra slott, fästningar eller fyrar. Våra hyresgäster kommer ta väl hand om er på den stora dagen. 

Plats för kärlek

Som Sveriges största förvaltare inom besöksmål har SFV, tillsammans med flera av våra hyresgäster, möjlighet att erbjuda udda och minnesvärda vigselplatser. För att underlätta letandet har vi satt ihop en kärlekskarta och märkt ut ett femtiotal av dessa platser. Platserna är spridda över Sverige och via länkarna för respektive plats får du mer information om en möjlig vigselplats.

Fästningar är en plats för kärlek

Kärlek är värd att försvara! Varför då inte gifta sig på en fästning, en plats fylld av skönhet, mystik och dramatik? Här har vi samlat några av de vackraste fästningarna runt om i Sverige som erbjuder platser för vigsel. 

Gröna rum är en plats för kärlek

Här spirar både kärlek och grönska! Att gifta sig mitt bland blommor och blad är en dröm för många. Här har vi samlat platser där naturen blir fond till ert bröllop på olika sätt. 

Slott är en plats för kärlek

Vad kan vara mer romantiskt än att gifta sig på ett slott? Här har vi samlat inspiration och länkar till er som söker efter det perfekta slottet för ert bröllop. Gift dig mitt i historien!

Vid vattnet är en plats för kärlek

Stormande kära? Gift er med havet som vittne! Här har vi samlat några av de platser i vår förvaltning som erbjuder sjönära vigslar. Fyrplatser, öar och skär - det hittar ni här!

Museum är en plats för kärlek

Kärleken kan vara fängslande. Här har vi samlat några museer i vår förvaltning som också är populära vigselplatser. Här kan ni gifta er bakom galler eller bland tjusiga kröningsvagnar. Eller varför inte ombord på ett fartyg? Endast fantasin sätter gränser!

Kyrkorummet är en plats för kärlek

Ett kyrkorum härbärgerar kärlekens långa historia. Här kan ni följa i en lång tradition där många generationers kärlekspar har knutit hymens band. På denna sida har vi samlat några kyrkorum utöver det vanliga. Kanske vill ni gifta er i en medeltida stenkyrka? Eller vill du färdas ännu längre bak i tiden och gifta er i en ruin? Här finns inspirationstips!