Förmåner och villkor

När du tar hand om vårt gemensamma kultur- och naturarv, så tar vi hand om dig. Statens fastighetsverk arbetar för att vara en modern myndighet och vi är måna om att du som arbetar hos oss ska trivas. Vårt huvudkontor ligger i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Slussen i Stockholm. Vi har också lokalkontor och driftkontor runtom i Sverige, ofta i kulturhistoriska miljöer.

Välkommen till oss!

På SFV erbjuder vi dig som nyanställd ett introduktionspaket för att du ska få en bra start och bli trygg i din roll hos oss och som anställd i staten. Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna för att snabbt komma in i arbetsuppgifterna och i arbetsgemenskapen. När du börjar hos oss får du en fadder och en introduktionsplan som är anpassad för just dig och din roll.

Våra förmåner hjälper dig att lägga livspusslet

Flexibel arbetstid

Vi erbjuder våra anställda flexibla arbetstider och är måna om att våra medarbetare ska ha balans mellan arbetsliv och privatliv.

Hälsa och friskvård

Som anställd hos oss har du:

  • Motionsbidrag om 4 000 kronor per kalenderår.
  • Möjlighet till 2 friskvårdstimmar i veckan.
  • Subventionering av kostnader för naprapat/kiropraktor.
  • Subventionering av kostnader för läkarvård, sjukgymnastik, sjukhusvård och receptbelagda läkemedel i enlighet med gällande statliga avtal.
  • Företagshälsovård.
  • Möjlighet att göra läkarbesök och akuta tandläkarbesök på betald arbetstid.

Mer och mer semester

Som statligt anställd har du förmånliga semestervillkor. Din ålder avgör hur många semesterdagar du har:

  • Upp till 29 år har du 28 betalda semesterdagar.
  • 30 år eller äldre har du 31 dagar.
  • 40 år eller äldre har du 35 dagar.

Förmåner som förälder

Du kan få extra ersättning i upp till 360 dagar om du är ledig med föräldrapenning på sjukpenningnivå från Försäkringskassan. Du har också rätt att arbeta deltid tills barnet fyller tolv år.

Individuell lönesättning

Lönen ska stimulera våra medarbetare till att göra ett gott arbete, utvecklas och ta ansvar. Vår lönesättning är individuell.

Försäkringar och pension

Som anställd omfattas du av ett statligt pensionsavtal med tjänste-, efterlevande- och sjukpension. Du har en arbetsskadeförsäkring som ger ersättning vid arbetsskada och en tjänstegrupplivförsäkring som ger ekonomiskt skydd till efterlevande.

Tre personer sitter vid ett runt bord och samtalar.

Foto: Ida Borg