Roma kungsgård är en unik kulturmötesplats och ett omtyckt besöksmål mitt på Gotland. Vi vill nu bjuda in dig som har verksamhet och idéer som kan utveckla och fylla platsen med fler företag och människor.

Ledigt för uthyrning just nu

Ett antal enkla, mindre ouppvärmda lokaler som lämpar sig bäst till försäljning av konsthantverk och liknande. Hyrs även ut säsongsvis.

Ta tåget till Roma

Visst du att det går ånglok till Roma kungsgård? Från mitten av 1900-talet lades järnvägarna på Gotland ned och räls revs upp. Föreningen Gotlandståget började återställa räls vid stationen Hesselby och 2015 invigdes den sista sträckan till Roma ånglok, med en särskild hållplats Roma kungsgård. Tåget är en turistattraktion och går normalt bara sommartid, men den mest populära trafikdagen är julen, då man kör Tomtetåget till julmarknaden. Det är cirka tio minuters promenad från hållplatsen till kungsgården.

Klostret och teatern

Klostret Sancta Maria de Gutnalia grundades 1164, men står numera som ruin. Ruinen är bara en liten del av en större anläggning som funnits med trädgårdar och dammar. Den vackra platsen används som kuliss till Romateatern som varje år sätter upp Shakespeareföreställningar.

Fakta och prospekt

Generellt:

Lokaler i varierande storlekar och kondition. 

Lokaltyp:

Försäljningslokal - sommar.

Totalyta:

Varierande.

Byggår:

Lokalerna här har anor från 1700-tal till 1940-tal. Kungsgården är ett statligt byggnadsminne.

Kommunikationer:

Med bil från Visby tar det ca 20 min.

Parkering:

Gott om parkering för personbil och även turistbussar.

Inflyttning:

Efter överenskommelse. 

Övrigt:

Attraktiv omgivning och goda möjligheter att samverka med andra företagare.

Hitta hit

Hitta till Roma kungsgård

Roma kloster och kungsgård, 622 54 Romakloster

Hitta på Google Maps