Trössla gamla arbetarbostad ligger intill Tullgarns slott och kungsgård. Byggnaden ligger inom Natura 2000-område i Tullgarns naturreservat. Läget är idylliskt med storslagen natur utanför husknuten. Området runt Tullgarn har varit bebott sedan 1000-talet e Kr. Tullgarn har genom seklerna utvecklats från liten by till sätesgård och senare slott.

Totalrenoverad bostadsfastighet avsedd för permanentboende. Byggnadsyta på mark 60 kvadratmeter. Boarea 99 kvadratmeter. Biarea 2 kvadratmeter. Nybyggnad av fristående garage och förråd, byggnadsyta 79 kvadratmeter. Kommunal anslutning för vatten och avlopp. Vattenburen golvvärme, bergvärmeanläggning kompletterat med elektrisk golvvärme i hall, WC och WC/dusch/tvätt. Mekanisk frånluftsventilation från våtrum. Köksfläkt via separat imkanal. Bredband via fiber.

Anbud

Tillsättande av hyresgäst kommer att ske genom att anbudsförfarande. Sista dag för anbud 13 november. Anbudet skall fyllas i på särskild blankett. Lägst månadshyra 12 000 kr.

Anbud Trössla

Visning

Visningen kommer vara den 3 november, klockan 14-15. Drop in.
OBS! endast ett visningstillfälle.

Frågor

Frågor om objektet besvaras på visningsdagen. Övriga frågor hänvisas till:

Mats Jansson, 010-478 78 23, mats.jansson@sfv.se
Carina Lygnegård 010-478 78 26, carina.lygnegard@sfv.se

Hyra och krav på hyresgäst

Statens fastighetsverk har i uppdrag att förvalta fastighetsbeståndet så att fastigheternas kulturvärden tillvaratas. SFV strävar efter att etablera långsiktiga relationer till sina hyresgäster och önskar att hyresgästen ska se fastighetens kulturhistoriska värde som en tillgång och bidra till att bevara, utveckla och levandegöra detta. Då vi främst är intresserade av vad som är lämpligast för huset förbehåller vi oss rätten till fri prövningsrätt vid tillsättande av hyresgäster. I bedömningskriterierna kommer betalningsförmåga, angivet pris samt personliga egenskaper att beaktas. SFV kommer att göra en kreditupplysning på blivande hyresgäst. För villkor, se förslag till hyresavtal. För varje objekt anges en lägsta årshyra/månadshyra.

Avtalsförslag Trössla

Tillträdesdatum

Omgående, efter underskrivet hyresavtal.

Bilder

Visa bildspel

Köket, Trössla arbetsbostad.

Visa bildspel

Rum i Trössla arbetsbostad.

Visa bildspel

Trössla arbetarbostad, garage och förråd.

Kontakt

Hitta hit

Hitta till Naturnära bostad vid Tullgarns slott

Trössla 2, 610 74 619 94 Vagnhärad

https://goo.gl/maps/2LdG5NisTP2aLMabA