Lediga kontorslokaler i Östersunds äldsta stenbyggnad -residenset. Ta chansen att arbeta i en spirande miljö med utsikt över Storsjön.

Välkommen till residenset i Östersund

Residenset är stadens äldsta stenbyggnad med ett högt kulturhistoriskt värde. Tillsammans med tillhörande park utgör byggnaden ett betydelsefullt inslag i stadsbilden. Låt dig inspireras och tänk på vilka möjligheter lokalen kan ge dig och din arbetsplats. Nu har du möjlighet att hyra kontorsyta i en av Östersunds vackraste byggnader med utsikt över Storsjön och Frösön!

Unikt hus med bra läge

Residenset i Östersund ligger i kvarteret Hövdingen med entré från Köpmangatan. Byggnaden uppfördes i mitten av 1800-talet och är utformad i senempire. Byggnaden har sedan dess byggts om och byggts till. Vid sekelskiften 1900 uppfördes två flyglar som sedermera byggdes samman med huvudbyggnaden. Mot Strandgatan och Storsjön finns den stora parken och residensets egentliga huvudfasad.

Östersund - en spirande mötesplats

När residenset var nytt måste det ha varit en anslående syn i den lilla trästaden vid Storsjön. Nu har Östersund utvecklats till att bli ett nav i Jämtlands län. Ett spirande affärs- och kulturliv präglar utvecklingen i regionen. Östersund ligger attraktivt beläget med närhet till flyg- och tågförbindelser.

Fakta och prospekt

Generellt:

Rymliga kontorslokaler och källarutrymmen med goda möjligheter till förvaring. Centralt beläget. Det finns möjlighet till viss anpassning av ytorna.

Lokaltyp:

Kontor

Totalyta:

Norra flygeln, 330 m2 kontorslokaler, Södra flygeln, ca 330 m2 kontorslokaler i två plan (bottenplan och våning 1) inkl. källarlokal.

Byggår:

1854. Statligt byggnadsminne sedan 1974.

Arkitekt:

Johan Adolf Hawerman.

Kommunikationer:

Residenset är centralt beläget i Östersunds centrum. Närhet till Åre/Östersunds flygplats, tåg och modern vägkommunikation.

Parkering:

Enstaka platser.

Inflyttning:

Efter överenskommelse.

Övrigt:

Se det fullständiga prospektet för mer detaljerad information och exempel på tre alternativa hyreslösningar. Uthyrning har skett sedan prospektet trycktes. Kontakta förvaltaren för aktuell information.

Dokument:

Prospekt Residenset i Östersund (PDF, 1,5 MB)

Kontakt

Hitta hit

Hitta till Länsresidenset, Östersund

Köpmangatan 22, 831 30 Östersund

Hitta på Google Maps