På attraktiv adress i centrala Karlstad finns nu unik möjlighet att hyra en ledig kontorslokal i Gamla gymnasiet på Kungsgatan 7.

Planlösning

Lokalen kommer att ytskiktsrenoveras i samband med att ny hyresgäst tecknar hyresavtal. I samband med att ny hyresgäst tecknar avtal kommer toalett och pentry att installeras i lokalen. Lokalen har genomgående trägolv och fönster åt tre väderstreck. Lokalen erbjuder en kombination av större och mindre rum. Möjlighet att till viss del påverka lokalens utformning. 

En av Karlstads äldsta byggnader

Vid branden år 1865 klarade sig gamla gymnasiet och blev därmed en av Karlstads äldsta byggnader. Byggnaden från 1759, karaktäriseras av 1700-talets arkitektoniska formideal med en exteriör som bygger vidare på barockklassicismens grund där regularitet, symmetri och enkelhet visar upphovsmännens tidstypiska ideal. Dekorationen är sparsmakad och fasaderna artikuleras endast genom listverk och rusticeringar i det putsade murverket – typiska element för den tidens arkitekturstil.

Den ursprungliga planlösningen är nästintill oförändrad och anger hur skolverksamheten var uppbyggd med korridorsystem och lärosalar på sidorna. Det karaktäristika åttkantiga tornet på taket användes som observatorium.

Vid orostider i början på 1800-talet samt under första världskriget användes huset som fältsjukhus. 1872 flyttade undervisningen från byggnaden till det nybyggda Tingvallagymnasiet.

Gymnasium Adolpho-Fredericianum, eller gamla gymnasiet som det numera heter, är ett statligt byggnadsminne.

Hyresgäster

Övrig verksamhet i byggnaden: It-företag och juristverksamhet.

Fakta

Generellt:

Möjlighet att till viss del påverka lokalens utformning. 

Lokaltyp:

Kontor

Totalyta:

189 kvm

Byggår:

1759

Arkitekt:

Hårleman, Cronstedt och Carlberg

Kommunikationer:

Centralt beläget med gångavstånd till buss- och tågförbindelser. Stora torget ligger ett stenkast bort som är knutpunkt för de flesta busslinjer.

Parkering:

Finns ej

Inflyttning:

Enligt överenskommelse

Kontakt

Bilder

Visa bildspel

Foto: Emelie Spjuth.

Visa bildspel

Foto: Emelie Spjuth.

Visa bildspel

Foto: Emelie Spjuth.

Visa bildspel

Detaljbild, nyckel. Foto: Emelie Spjuth.

Visa bildspel

Trapphus. Foto: Emelie Spjuth.

Visa bildspel

Foto: Emelie Spjuth.

Planritning

Hitta hit

Hitta till Kontorslokal om 189 kvm i Karlstads gamla gymnasium

Kungsgatan 7, 652 24 Karlstad

Hitta på Google Maps