Nu finns möjlighet att hyra en charmig kontorslokal högst upp i Gamla gymnasiehuset i Karlstad. Byggnaden är från mitten av 1700-talet och har kvar mycket av sin charm. Lokalerna passar för en liten kontorsverksamhet, ytan är 152 kvadratmeter och ligger på Kungsgatan 7 i centrala Karlstad.

Planlösning

Lokalen har genomgående plankgolv och målade väggar. Lokalens centrum utgörs av ett ljust och luftigt rum med ljusinsläpp via takfönster, lämpligt som mindre kontorslandskap. I lokalen finns även tre rum/kontor samt kökspentry och wc. 

Klicka här för att se planritning. 

En av Karlstads äldsta byggnader

Vid branden år 1865 klarade sig gamla gymnasiet och blev därmed en av Karlstads äldsta byggnader. Byggnaden från 1759, karaktäriseras av 1700-talets arkitektoniska formideal med en exteriör som bygger vidare på barockklassicismens grund där regularitet, symmetri och enkelhet visar upphovsmännens tidstypiska ideal. Dekorationen är sparsmakad och fasaderna artikuleras endast genom listverk och rusticeringar i det putsade murverket – typiska element för den tidens arkitekturstil.

Det karaktäristika åttkantiga tornet på taket användes som observatorium.

Vid orostider i början på 1800-talet samt under första världskriget användes huset som fältsjukhus. 1872 flyttade undervisningen från byggnaden till det nybyggda Tingvallagymnasiet.

Gymnasium Adolpho-Fredericianum, eller gamla gymnasiet som det numera heter, är ett statligt byggnadsminne och förvaltas av Statens fastighetsverk. 

Hyresgäster

Övrig verksamhet i byggnaden: It-företag och advokatverksamhet.

 

 

Kontakt

Bilder

Interiör, Gamla gymnasiebyggnaden. Ombyggd lokal med modern inredning.

Foto: Åke E:son Lindman

Visa bildspel

Kontorsrum.

Trapphus i gamla gymnasiebyggnaden i Karlstad. Väggar och tak är vita. Ett stort, spröjsat fönster släpper in ljus.

Trapphus. Foto: Åke E:son Lindman

Visa bildspel

Välkommen in i lokalen! .

Visa bildspel

Detaljbild från entrédörren .

Fakta

Adress: Kungsgatan 7

Area: 152 kvm 

Våning: 3 (hiss finns ej)

Tillträde: Enligt överenskommelse, dock tidigast april 2022

Hitta hit

Hitta till Kontorslokal i Gamla gymnasiet i Karlstad

Kungsgatan 7, 652 24 Karlstad

Hitta på Google Maps