Våra bästa sommartips

Statens fastighetsverk förvaltar cirka 2 300 statligt ägda fastigheter, motsvarande 4 000 byggnader och 6,4 miljoner hektar mark. Här på vår webbplats kan du besöka ca 450 av dessa platser digitalt, men nästan hälften av dem är besöksmål som bara väntar på att du ska titta förbi i sommar. Välkomna ut och njut!

Välkommen till din historia

En karta, 205 utmärkta besöksmål runt om i Sverige, som speglar viktiga delar av vårt lands historia, kultur och utveckling. Kartan kommer att finnas på 144 av våra publika besöksmål från den 1 juli. Hoppas du hinner knipa ett exemplar och kan påbörja din resa genom historien i sommar. Men det går lika bra att besöka alla 205 besöksmål digitalt, och fler därtill, här på vår webbplats.

Besökare på Siaröfortet

Sommarfavoriter att besöka

Även om alla slott och museer åter är öppna så finns det fortfarande parker, marker, öar och berg att besöka och bestiga. Här är några favoriter i repris från våra kollegor som delar med sig av sina bästa tips.

Sommarbingo för natur och mark

Plocka med dig vårt sommarbingo och njut av naturen i sommar – själv eller tillsammans med barn, familj och vänner. Här är några tips på vägen som du kan bocka av. Pröva något nytt eller återupplev gamla favoriter. 

Sommartips från våra hyresgäster

Inför sommaren så har vi bett några av våra hyresgäster runt om i Sverige att berätta om sina besöksmål och dela med sig av sina alldeles egna smultronställen. Vi hoppas att du blir sugen på att göra en sommarutflykt till någon av Statens fastighetsverks alla besöksmål.

Salsta slottspark. Dubbla trädrader i allén. Sommar och grönska.