• Bildserie

Pressrum

Välkommen till Statens fastighetsverks pressrum!

Pressmeddelanden från Statens fastighetsverk

 • Kasern II på Skeppsholmen byggs upp igen

  Den 21 september 2016 förstördes Kasern II på Skeppsholmen i Stockholm, där Kungliga Konsthögskolan hade delar av sina lokaler, av en brand och stora delar vattenskadades. Nu börjar återställandet av kasernen som uppfördes 1817-19 och är kulturminnesmärkt.

  Publicerat

 • Fortsatt publik verksamhet då Malingsbo herrgård övertas av privat aktör

  Söder om Smedjebacken i Dalarna ligger brukssamhället Malingsbo. Här finns Malingsbo herrgård, ett vackert lantgods i karolinerstil uppfört under tidigt 1700-tal. I slutet av september sålde Statens fastighetsverk fastigheten, som utöver herrgården består av 14 byggnader, till högstbjudande för 3 500 000 kronor. Idag tar de nya ägarna, Malingsbo Fastighets AB, över med målet att Malingsbo herrgård utöver nuvarande verksamhet ska bli ett centrum för en livaktiv och kreativ verksamhet.

  Publicerat

 • Sveriges största arkitekturpris avgjort – Göteborgs rådhus vinner Helgopriset 2018

  Göteborgs rådhus tilldelas Helgopriset 2018, ett arkitekturpris som ges för bästa restaurering eller komplettering av ett äldre byggnadsverk. Caroline Losman och Mikael Nädele, GAJD arkitekter, prisas för att bland annat ha hittat en perfekt balans mellan en minutiös restaurering av den storslagna rådhushallen och en mer rättfram och ekonomisk ombyggnad av kontorsdelarna. Genom restaureringen har Göteborgs rådhus återfått sin storhet och intimitet, värdig såväl Tessin som Asplund.

  Publicerat

 • Nationalmuseum i nytt ljus - En komplex renovering i hamn

  På uppdrag av regeringen tog Statens fastighetsverk första spadtaget i renoveringen av Nationalmuseibyggnaden i juli 2014. Ett ögonblick som föregåtts av många års detaljerad planering. Fyra år och 1,3 miljoner arbetstimmar senare, överlämnades den nyrenoverade byggnaden till Nationalmuseum sommaren 2018. Statens fastighetsverk har genomfört uppdraget inom den ekonomiska ram på cirka 1,2 miljarder kronor som regering och riksdag beslutat att renovering och ombyggnad fick kosta. Det är ett av de största och mest komplexa projekt som Statens fastighetsverk genomfört i modern tid.

  Publicerat

 • Helgopriset 2018 – Nomineringarna till Sveriges största arkitekturpris klara

  Göteborgs rådhus, Kulturhuset Trappan i Vällingby, Gunnebo slott i Mölndal, Nationalmuseum och Värtaverket i Stockholm har alla chans att vinna Helgopriset 2018, Sveriges största arkitekturpris sett till prissumman på 150 000 kronor. Vem som står som segrare avslöjar Statens fastighetsverk vid en prisceremoni på Moderna Museet den 15 november.

  Publicerat

Gå till resultatsida:
1 2 3 4 5 6 7 Nästa