• Bildserie

Pressrum

Välkommen till Statens fastighetsverks pressrum!

Pressmeddelanden från Statens fastighetsverk

 • Ny Opera i Operan – så ser planerna ut

  I dag får stadsbyggnadsnämnden i Stockholm förslaget till utformning av en Ny Opera i Operan (NOIO). Statens fastighetsverk redovisar i förslaget hur en Ny Opera i Operan kan genomföras bland annat genom att nya ytor skapas och operabyggnaden byggs till mot Kungsträdgården där det även blir en ny andra entré.

  Publicerat

 • Klartecken för renovering av Gustavianum

  Regeringen har sagt ja till att Statens fastighetsverk renoverar Gustavianum i Uppsala. Gustavianum, som stod klart 1622, är en märkesbyggnad i Uppsala och ett av Sveriges mest betydelsefulla universitetsmuseum. Syftet med renoveringen, som väntas ta cirka 3,5 år att genomföra, är att öka utställningsytorna samtidigt som museiklimatet och tillgängligheten förbättras.

  Publicerat

 • Svenska ambassaden i Berlin 20-årsjubilerar

  - En speciell och tidlös byggnad. Svenska ambassaden i Berlin känns fortfarande modern rent arkitektoniskt och är samtidigt ett bra exempel på ett fruktbart samarbete mellan de nordiska länderna, säger Ingrid Eiken Holmgren, generaldirektör för Statens fastighetsverk.  

  Publicerat

 • Nio kandidater får årets Helgo-stipendier

  Statens fastighetsverk delar i år ut drygt 300 000 kronor till nio stipendiater som är verksamma inom arkitekturens område. Det är bland annat projektet Stadsutveckling utmed blå linjen och Elsa Sandling, en ouppmärksammad kvinnlig arkitekt, som belönas.

  Publicerat

 • Statens fastighetsverk stärker ledningen med nio nya direktörer

  Inom Statens fastighetsverk (SFV) pågår ett förändringsarbete som bland annat tydliggör organisationen, stärker ledarskapet och utvecklar verksamheten samt förvaltningskulturen i myndigheten. Ett led i detta är rekryteringen av direktörer som ska ingå i generaldirektör Ingrid Eiken Holmgrens ledningsgrupp. Direktörerna har tillträtt sina uppdrag successivt och från och med oktober är samtliga på plats.

  Publicerat

Gå till resultatsida:
1 2 3 4 5 6 7 Nästa