Tävling - vinn ett års hyra i 1700-talsverkstad på Lövstabruk!

 • I Tapetserarbyggnadens övre plan finns ombonade året-runt-lokaler med el och vatten.

  I Tapetserarbyggnadens övre plan finns ombonade året-runt-lokaler med el och vatten.

 • Herrgården sedd från parken.

  Herrgården sedd från parken.

 • Flygbild över Lövstabruk där Verkstadsbyggnaden och Tapetserarbyggnaden är inringade.

  Flygbild över Lövstabruk där Verkstadsbyggnaden och Tapetserarbyggnaden är inringade.

 • Lövstabruk från ovan.

  Lövstabruk från ovan.

 • Med skyltar och gemensamt möblemang skapas enkelt en trivsam miljö på gården.

  Med skyltar och gemensamt möblemang skapas enkelt en trivsam miljö på gården.

Publicerat i kategorin Nyhet

Under maj och juni utvärderar juryn de spännande förslag som har skickats in.

Är du småföretagare eller vill starta en ny verksamhet? Kanske är du på jakt efter en spännande marknadsplats för dina produkter? Vi söker dig som vill driva en småskalig verksamhet på ett av Upplands mest populära besöksmål. Skicka in din affärsidé och var med och tävla om en årshyra i Lövstabruks charmiga Verkstadsbyggnad.

Bli en del av Lövstabruk

Lövstabruk är en av Upplands vackraste bruksmiljöer. Inte minst sommartid är Lövstabruk ett populärt turistmål med sevärdheter, nöjen, boende, kultur, mat och aktiviteter. Idag finns här ett värdshus, två kaféer, ölbryggeri, lekmiljö, hantverksbutiker och ett antal mindre företag. Men det finns plats för fler. Välkommen att delta i tävlingen.

Verkstadsbyggnaden

Verkstadsbyggnadens enkla men charmiga lokaler kan med rätt verksamheter förvandlas till ett nytt hantverks- och handelscentrum på Lövstabruk. Lokalerna passar bäst till sommarsäsongsbruk. Bruket har många besökare varje år så kunderna finns redan på platsen. Vi söker företagare med produkter som i mixen med övriga aktörer kan bidra till en spännande utveckling av Lövstabruk som besöksmål och handelsplats.

Priset

Vinnaren får ett års hyra i en charmig lokal i Verkstadsbyggnaden från 1700-talet. Samtidigt blir du en viktig del av den totala besöksupplevelsen på bruket.

Kriterier för vinst

Juryn består av representanter från Statens fastighetsverk, Tierps kommun och Stiftelsen Leufsta. De kommer att bedöma idéns potential att skapa mervärde för Lövstabruk. Idén ska passa in i lokalerna, berika Lövstabruk och kunna bli en långsiktig verksamhet. Endast en vinnare utses.

Så går tävlingen till

Skriv och berätta om din affärsidé på max 2 A4-sidor. Motivera varför din verksamhet passar in på Lövstabruk. Skicka in förslaget till SFV:s förvaltare Mathias Jonsson senast den 30 april, 2013.