• Wärdshuset från sekelskiftet

    Wärdshuset från sekelskiftet

  • Wärdshuset med kakelugnar i flera rum

    Wärdshuset med kakelugnar i flera rum

  • Änkehuset från 1700-talet

    Änkehuset från 1700-talet

Bli vår nya hyresgäst på Lövstabruks värdshus

Till Lövstabruks värdshus söker vi efter en ny entreprenör till restaurangverksamheten. Värdshuset ligger mitt i den anrika bruksmiljön från 1700-talet.

Hyr Lövstabruks värdshus i sommar

Värdshuset byggdes på 1890-talet som bostad åt brukets kassör. Byggnaden är till skillnad från de flesta andra byggnader byggd i holländsk renässansstil med gavelvoluter. År 1932 byggdes det om till värdshus. Huset är fortfarande välbevarat både utvändigt och invändigt och har skyddsföreskrifter som säger att byggnaden ska bevaras som den är.

Hela byggnaden ingår i förhyrningen och i bottenvåningen finns det kök och serveringsytor med plats för 90 sittande matgäster invändigt. I förhyrningen ingår även rätt att sätta upp uteservering under sommarhalvåret vilket möjliggör att ta emot fler gäster. Övervåningen är till för personalutrymmen såsom dusch, wc, omklädningsrum, kontor och förråd. Bottenvåningen är på 234 kvm och övervåningen på 216 kvm.

Byggnaden hyrs ut som ett tomt skal utan inventarier och köksutrustning så här har den nya entreprenören chans att sätta sin egen prägel på inredning som passar in i miljön.

Byggnaden värms upp med direktverkande el, dock är några av byggnadens gamla kakelugnar i bruk och går att elda med.

Ett av Sveriges största järnbruk

I norra Upplands skogar ligger Lövstabruk - ett av Sveriges största järnbruk. Här upplever du en genuin 1700-tals miljö med Bruksgatan, herrgård, värdshus, kyrka, park, dammanläggning och orangeri. I Lövstabruk har många konstnärer sina ateljéer och under sommarmånaderna är hela bruket ett stort turistmål med mellan 40 000-60 000 besök. Lövstabruk har även ca 200 fast boende.

En entreprenör med känsla för en anrik 1700-talsmiljö

Nu söker Statens fastighetsverk (SFV) efter en ny entreprenör till värdshusets restaurang. Värdshuset ligger mitt i den anrika bruksmiljön med verksamheter så som museum på Herrgården. Sommartid sjuder bruket av liv i form av visningar, konserter och evenemangsdagar. Här finns även en lekmiljö för barn i Barnens Bruk.

SFV söker en långsiktig entreprenör med känsla för den 1700-talsmiljö som finns i Lövstabruk. Från SFV:s sida finns krav på att verksamheten ska vara öppen sommarmånaderna juni- augusti. I övrigt styr hyresgästen helt själv över öppettider men måste samverka med Stiftelsen Leufsta vid evenemang, konferenser och bröllop.

Det finns mer att hyra i Lövstabruk

Kontaktperson

Fakta och prospekt

Generellt:
Driv Lövstabruks värdshus restaurangverksamhet under sommaren!
Totalyta:
ca 500 kvm
Byggår:
1700-talet till 1970-talet
Kommunikationer:
Bil och buss
Inflyttning:
Omgående
Övrigt:
För visning - kontakta Cecilia Wretling

Adress

Adress:

Lövstabruk

819 66 Lövstabruk
60.408385, 17.881279 10

Lokalens placering på en karta

Stor karta