• Helrenoverat permanentboende. Fotograf: SFV

  Helrenoverat permanentboende.

 • Stort lantkök. Fotograf: SFV

  Stort lantkök.

 • Mysig kamin som värmer. Fotograf: SFV

  Mysig kamin som värmer.

 • Stor carport och förråd. Fotograf: SFV

  Stor carport och förråd.

Trössla arbetarbostad, Tullgarn

Missa inte möjligheten att få hyra denna charmiga gamla arbetarbostad som har renoverats för att passa den moderna bostadshyresgästen. Ett oslagbart läge med närhet till Tullgarns slott, naturen och vattnet. Välkommen på visning!

Renoverat bostadshus

Trössla gamla arbetarbostad ligger intill Tullgarns slott och kungsgård. Byggnaden ligger inom Natura 2000-område i Tullgarns naturreservat. Läget är idylliskt med storslagen natur utanför husknuten. Området runt Tullgarn har varit bebott sedan 1000-talet e Kr. Tullgarn har genom seklerna utvecklats från liten by till sätesgård och senare slott.

Bostad
Boarea ca 99 kvm. Totalrenoverad bostadsfastighet under 2016-2017 avsedd för permanentboende. Byggnadsyta på mark ca 60 kvm.

Carport/förråd
Byggnadsarea ca 79 kvm. Grundläggning med gjuten platta på mark. Väggbeklädnad av läktad träpanel på stomme av trä, takbeläggning av enkupigt lertegel. Takavvattning aluzink. Isolerat förråd med beklädnad invändigt av plywood.

Visning

Visning av Tullbotorp kommer att ske tisdagen den 24/10 2019 kl. 14.00 – 15.30. Vi har endast möjlighet att erbjuda ett visningstillfälle.

Anbud

Anbud skall vara Statens fastighetsverk tillhanda senast 2019-11-06.

Hyra, krav samt urval av hyresgäst

För villkor se förslag till hyresavtal, för varje objekt anges en lägsta årshyra/månadshyra. Statens fastighetsverk har i uppdrag att förvalta fastighetsbeståndet så att fastigheternas kulturvärden tillvaratas. SFV strävar efter att etablera långsiktiga relationer till sina hyresgäster och önskar att hyresgästen ska se fastighetens kulturhistoriska värde som en tillgång och bidra till att bevara, utveckla och levandegöra dess kulturhistoriska värden.

Då vi främst är intresserade av vad som är "bäst för huset" förbehåller vi oss rätten till fri prövningsrätt vid tillsättande av hyresgäster. I bedömningskriterierna kommer då betalningsförmåga, betalningsvilja, avgivet pris samt personliga egenskaper att beaktas. Av det skälet kommer kreditupplysning att tas på blivande hyresgäster.

Frågor om objektet besvaras på visningsdagen. Övriga frågor hänvisas till förvaltare:

 • Anders Johansson, anders.johansson@sfv.se , 010-478 78 19 eller
 • Annika Söderberg, annika.soderberg@sfv.se, 010-478 78 21.

Kontaktperson

Fakta och prospekt

Generellt:
Visningen är tisdagen den 24 oktober 2019 kl. 14 – 15.30. Vi har endast möjlighet att erbjuda ett visningstillfälle.
Lokaltyp:
Permanentboende
Totalyta:
Ca 100 kvm
Inflyttning:
Tillträde omgående, efter underskrivet hyresavtal.
Övrigt:
Anbud skall vara Statens fastighetsverk tillhanda senast 6 november 2019.
Filer:

Adress

Adress:

Trössla 2

610 74 Vagnhärad
58.95047, 17.54251

Lokalens placering på en karta

Stor karta