• Fotograf: SFV
 • Fotograf: SFV
 • Fotograf: SFV
 • Fotograf: SFV
 • Fotograf: SFV
 • Fotograf: SFV
 • Ritning Fotograf: sfv

  Ritning

 • Ritning Fotograf: sfv

  Ritning

Hyr torpet Törnåkra Västregård

Ett rött 1800-talstorp med vita knutar från i småländsk kulturbygd väntar på en hyresgäst med känsla för kulturhistoria.

Småländsk torpardröm

Nu finns en unik chans att hyra Törnåkra Västregård som är ett av torpen vid Huseby bruk i Småland. Torpet är byggt omkring 1850-1900 och renoverat och tillbyggt år 2000, 2010 men med bibehållen charm. Fasaden har en panelklädd timmerstomme och taket, som är ombyggt, är klätt med betongpannor. Invändigt är snickerier delvis bytta.

Törnåkra är en framkammarstuga med låg övervåning. En framkammarstuga är en enkelstuga som förlängts med en stocklängd för att få fler rum. Ofta delades tillbyggnaden i två rum, så ser det även ut i Törnåkra.

På undervåningen finns ett kök, en stor kammare och två rum samt en förstuga och en sidoingång från köket. Övervåningen har ett uppvärmt sommarrum men är till största delen oinredd. Parkering finns intill huset.

Uppvärmning sker med elradiatorer och lufvärmepump. Vatten och avlopp är ej indraget men det finns grävd brunn med gjutjärnspump på gården. Till torpet hör även uthus, jordkällare och ett relativt nytt utedass.

I närheten av Törnåkra ligger sjön Salen med en fin badplats.

Adress

Törnåkra Västregård, Gemla

Visning

Fredagen den 6/9 klockan 15.30-16.30 är ni välkomna på visning. Vi har bara möjlighet att erbjuda ett visningstillfälle.

Lämna anbud

Lägsta anbudshyra är 2000 kr/månaden.

Anbud ska vara Statens fastighetsverk tillhanda senast onsdagen den 18/9.

Anbudet ska fyllas i på särskild blankett som finns att ladda ner här på sidan. Med anbudet bifogas några rader om dig själv, t.ex. vad du arbetar med, familj och intressen samt varför du skulle passa som hyresgäst.

Hyra och krav på hyresgäst

För varje objekt anges en lägsta årshyra/månadshyra. Statens fastighetsverk (SFV) har i uppdrag att förvalta fastighetsbeståndet så att fastigheternas kulturvärden tillvaratas.

SFV strävar efter att etablera långsiktiga relationer till sina hyresgäster och önskar att hyresgästen ska se fastighetens kulturhistoriska värde som en tillgång och bidra till att bevara, utveckla och levandegöra dess kulturhistoriska värden.

Då vi främst är intresserade av vad som är "bäst för huset" förbehåller vi oss rätten till fri prövningsrätt vid tillsättande av hyresgäster. I bedömningskriterierna kommer då betalningsförmåga, avgivet pris samt personliga egenskaper att beaktas. Av det skälet kommer kreditupplysning att tas på blivande hyresgäster.

Frågor

Frågor om objektet besvaras på visningsdagen. Övriga frågor hänvisas till: Annika Rydén, på 010 478 75 47, annika.ryden@sfv.se

Kontaktperson

Fakta och prospekt

Generellt:
Fredag 6 september klockan 15.30-16.30 är ni välkomna på visning. Vi har bara möjlighet att erbjuda ett visningstillfälle.
Lokaltyp:
Fritidshus
Totalyta:
107 kvm BOA, 67 kvm BIA
Byggår:
1850-1900
Parkering:
Finns intill huset
Inflyttning:
Omgående
Övrigt:
Anbudet ska fyllas i på särskild blankett och vara SFV tillhanda senast 2019-09-30
Filer:

Adress

Adress:

Västregård

355 99 Gemla
56.81705, 14.59838

Lokalens placering på en karta

Stor karta