• Kontorsrum med utsikt mot Storgatan. Fotograf: SFV

    Kontorsrum med utsikt mot Storgatan.

Hyr kontor i Örebro slott

Nu finns möjlighet att hyra kontorslokaler på 56 kvadratmeter i en byggnad med anor från 1300-talet. Örebro slott är slottet mitt i staden. Det här är lokalen för den som vill ge sin verksamhet en alldeles speciell inramning.

Ledig kontorslokal

På plan fem i Örebro slott finns en kontorslokal om 56 kvm ledigt att hyra. Lokalen är fördelad på två kontorsrum med fönster ut mot Storgatan, ett pentry och hall med förvaringsmöjligheter. Till lokalen hör gemensamma utrymmen som delas med de andra kontorshyresgästerna, som bland annat toaletter.

Slottet mitt i staden

Örebro slott är ett av stadens och regionens starkaste varumärken. Slottet ligger inte och tronar på en ointaglig höjd utan ligger några minuters behaglig promenad från stadens centrum. Visst, det ligger på en ö i Svartån och du måste gå över någon av broarna för att komma fram, men det här är verkligen slottet mitt i staden.

Den medeltida borgen Örebrohus, uppförd på en ö mitt i Svartån, kan ha byggts omkring 1360. Borgen belägrades flera gånger under 1400- och 1500-talen och hårt åtgången av strider erövrades den 1522 av Gustav Vasa, som gjorde den till en av sina riksborgar.

Efter att ha tjänat som försvarsanläggning, kungligt residens och fängelse är Örebro slott i dag modernt och levande. Här bor och arbetar Örebro läns 38:e landshövding Rose-Marie Frebran. Här finns restaurang, café, museum, konferensanläggning och kontor.

Eftersom Örebro slott är statligt byggnadsminne finns det restriktioner för hur man kan förändra lokalerna.

Näringsverksamhet i regionen

Örebro är en attraktiv stad att arbeta och bo i. Hit flyttar 1 600 personer per år, bland annat för att arbeta inom någon av tjänstesektorerna IT, medieindustri och logistik. Örebro har 137 000 invånare och är landets sjunde största kommun. Här finns stora, medelstora och små företag. Tung industri samsas med högteknologisk forskning och kvalificerad tjänsteproduktion. Utbildning, IT, handel och medieindustri är expansiva områden.

Läs mer

Örebro slott

Kontaktperson

Fakta och prospekt

Generellt:
Våning 3 kan disponeras för både öppen planlösning och enskilda små och stora arbetsrum. På våningen under finns ett tornrum med förmak som kan användas som mötesrum.
Lokaltyp:
Kontorslokal
Totalyta:
56 kvm
Byggår:
Ursprungligen omkring år 1360 med större renoveringar 1573–1627 och 1897–1901 samt renovering av våningsplan 2 och 3 under 1990-talet.
Kommunikationer:
Till Örebro kommer du lätt med bil, tåg och buss. Gångavstånd ca 5 minuter till centralstationen. Örebro slott ligger mitt i staden med närhet till allt.
Parkering:
Inom bekvämt gångavstånd finns goda parkeringsmöjligheter, bland annat flera P-hus.
Inflyttning:
Ledigt från den 1 mars 2020
Övrigt:
Hyran är på 2 000 kr per kvadratmeter
Filer:

Adress

Adress:

Kansligatan 1

703 61 Örebro
59.273889, 15.215278

Lokalens placering på en karta

Stor karta