• Exteriör fasad Fotograf: Emelie Spjuth Svärd

  Exteriör fasad

 • Nyckel Fotograf: Emelie Spjuth Svärd

  Nyckel

 • Inre trapphus Fotograf: Emelie Spjuth Svärd

  Inre trapphus

 • Konferensrum Fotograf: Emelie Spjuth Svärd

  Konferensrum

 • Kontor Fotograf: Emelie Spjuth Svärd

  Kontor

 • Kök Fotograf: Emelie Spjuth Svärd

  Kök

 • Hörna Fotograf: Emelie Spjuth Svärd

  Hörna

Unika kontorslokaler i Karlstads gamla gymnasium

På attraktiv adress i centrala Karlstad finns nu möjlighet att hyra en ledig kontorslokal. Lokalen är belägen på Kungsgatan 7, i gamla gymnasiet och omfattar cirka 152 kvm.

Ljusa lokaler med historia

Lokalen är ljus och luftig med gott om ljusinsläpp. Ljusa kulörer pryder väggarna och på golvet ligger ett plankgolv av trä. Lokalen inrymmer ett stort rum lämpligt som kontorslandskap, två kontor samt konferensrum. Köksavdelning med luckor i ek, diskmaskin och kyl/frys. Förvaringsutrymmen finns via inbyggda skåp utmed väggarna. Önskas ytterligare förvaring finns möjlighet att hyra förråd i källaren.

Lokalen var från början inredd som vind, men gjordes om till kontor för stiftsjägmästarna i mitten på 1930-talet. Fast inredning från stiftsjägmästarna finns kvar såsom inbyggda hyllor och ritningshurtsar i väggarna.

En av Karlstads äldsta byggnader

Vid branden år 1865 klarade sig gamla gymnasiet och blev därmed en av Karlstads äldsta byggnader. Byggnaden från 1759, karaktäriseras av 1700-talets arkitektoniska formideal med en exteriör som bygger vidare på barockklassicismens grund där regularitet, symmetri och enkelhet visar upphovsmännens tidstypiska ideal. Dekorationen är sparsmakad och fasaderna artikuleras endast genom listverk och rusticeringar i det putsade murverket – typiska element för den tidens arkitekturstil.

Den ursprungliga planlösningen är nästintill oförändrad och anger hur skolverksamheten var uppbyggd med korridorsystem och lärosalar på sidorna. Det karaktäristika åttkantiga tornet på taket användes som observatorium.

Vid orostider i början på 1800-talet samt under första världskriget användes huset som fältsjukhus. 1872 flyttade undervisningen från byggnaden till det nybyggda Tingvallagymnasiet.

Gymnasium Adolpho-Fredericianum, eller gamla gymnasiet som det numera heter, är ett statligt byggnadsminne.

Hyresgäster

Övrig verksamhet i byggnaden: It-företag och juristverksamhet.

Kontaktperson

Fakta och prospekt

Generellt:
Stort, ljust och luftigt rum för exempelvis kontorslandskap samt två kontor och konferensrum.
Lokaltyp:
Kontor
Totalyta:
152 kvm
Byggår:
1759
Arkitekt:
Hårleman, Cronstedt och Carlberg
Kommunikationer:
Centralt beläget med gångavstånd till buss- och tågförbindelser. Stora torget ligger ett stenkast bort som är knutpunkt för de flesta busslinjer.
Parkering:
Finns ej
Inflyttning:
2021-01-01 eller enligt överenskommelse
Filer:

Adress

Adress:

Kungsgatan 7

652 24 Karlstad
59.38091, 13.50664

Lokalens placering på en karta

Stor karta