Fritidslägenhet Eggegrund

Verkar ölivet i Gävle skärgård lockande? Nu hyr vi ut en fritidslägenhet på ön Eggegrund. Med fiskeläge, fyr och en vacker natur är ön sommartid ett populärt besöksmål.

Ön

Eggegrund utgör den yttersta, ostliga utposten i Gävlebukten, ca 10 sjömil från Gävle där det har funnits fiskeläge sedan flera hundra år. Ön är främst känd som fyrplats. Den första fyren byggdes redan 1838. På ön finns idag fiskarstugor, några fritidshus och den gamla fyrvaktarbostaden.

För att ta sig till ön krävs egen båt. Ön är också ett naturreservat och naturvårdsområde som medför ett stort hänsynstagande för djur och natur på ön. Sommartid lockar ön också till sig många besökare för sitt tilltalande natur och fågelliv.

Lägenheten

Nu uthyres en fritidsbostad för sommarmånaderna i lägenhetshus med totalt fyra stycken lägenheter. Den aktuella lägenheten är på ca 44 kvm belägen på övre plan. Bostaden är av enkel standard och inhyser 2 rum och kök med kyl/frysfack/gasolspis och matplats samt WC med TC-anläggning. I hallen finns en kamin. Lägenheterna är lyhörda vilket kräver att hyresgästerna visar hänsyn avseende detta. Kallvatten finns i lägenheten. Vattenkvalitén är okänd och för dricksvatten rekommenderas att man tar med sig eget vatten.

Hyra och krav på hyresgäst

För villkor se förslag till hyresavtal, för varje objekt anges en lägsta årshyra. Statens fastighetsverk har i uppdrag att förvalta fastighetsbeståndet så att byggnadernas kulturvärden bevaras. Då vi främst är intresserade av vad som är ”bäst för huset” förbehåller vi oss rätten till fri prövningsrätt vid tillsättande av hyresgäster. För att bli hyresgäst hos SFV krävs också avsaknad av betalningsanmärkningar och av det skälet kommer kreditupplysning att tas på blivande hyresgäster.

Vi söker rätt hyresgäst till rätt objekt. Val av hyresgäst kommer att ske utifrån anbudssumman och lämplighet i kombination.

Anbud (datum för anbud kommer)

Anbud skall vara Statens fastighetsverk tillhanda senast 2018-xx-xx. Anbud skall fyllas i på särskild blankett.

Ytterligare upplysningar:

Frågor om objektet besvaras på visningsdagen.

Kontaktperson

Fakta och prospekt

Generellt:
Visning enligt överenskommelse, anmäl intresse till katrine.aberg@sfv.se.
Totalyta:
44 kvm
Kommunikationer:
Egen båt
Inflyttning:
Omgående, efter underskrivet hyresavtal
Filer: