Fritidshus Charlottenlund, Björkö

Unik chans att hyra en riktig sommardröm med sjöutsikt över Mälaren. Ett timrat rött fritidshus med vita knutar på ön Björkö med närhet till världsarvet Birka.

Rött torp med vita knutar

Förverkliga din sommardröm och hyr ett rött timrat fritidshus med två rum och kök. Vacker beläget med sjöutsikt över Mälaren och med en stor trädgård.

Huset har vatten, avlopp, el och WC men ingen dusch. Båtplats i anslutning till huset finns att hyra.

Så hittar du hit

Då huset ligger på en ö är det en förutsättning att blivande hyresgäst har tillgång till egen båt under lågsäsong. Båtplats finns att hyra. Under högsäsong maj-september går det turbåtar till och från ön, tidtabell finns på www.stromma.se.

Anmälan till visning

Måndag 3 juni kl.17.00 är ni välkomna på visning. Vi har bara möjlighet att erbjuda ett visningstillfälle.

De som önskar gemensam transport till Björkö möts kl.16.30 vid Lindby brygga, Adelsö.

Anmäl dig till visningen senast fredag den 31 maj till Carina Lygnegård på carina.lygnegard@sfv.se eller telefon 010 478 78 26.

Lämna anbud

Lägsta anbudshyra är 3 500 kr/månaden.

Anbud ska vara Statens fastighetsverk tillhanda senast 10 juni. Anbudet ska fyllas i på särskild blankett som finns att ladda ner här på sidan. Med anbudet bifogas några rader om dig själv, t.ex. vad du arbetar med, familj och intressen samt varför du skulle passa som hyresgäst.

Hyra och krav på hyresgäst

För villkor se förslag till hyresavtal, för varje objekt anges en lägsta årshyra/månadshyra. Statens fastighetsverk (SFV) har i uppdrag att förvalta fastighetsbeståndet så att fastigheternas kulturvärden tillvaratas.

SFV strävar efter att etablera långsiktiga relationer till sina hyresgäster och önskar att hyresgästen ska se fastighetens kulturhistoriska värde som en tillgång och bidra till att bevara, utveckla och levandegöra dess kulturhistoriska värden.

Då vi främst är intresserade av vad som är "bäst för huset" förbehåller vi oss rätten till fri prövningsrätt vid tillsättande av hyresgäster. I bedömningskriterierna kommer då betalningsförmåga, avgivet pris samt personliga egenskaper att beaktas. Av det skälet kommer kreditupplysning att tas på blivande hyresgäster.

Frågor

Frågor om objektet besvaras på visningsdagen. Övriga frågor hänvisas till:

  • Carina Lygnegård på 010 478 78 26, carina.lygnegard@sfv.se
  • Urban Wahlström på 010 478 78 20, urban.wahlstrom@sfv.se

Kontaktperson

Fakta och prospekt

Generellt:
Visning måndag 3 juni kl.17.00. Samling kl.16.30 vid Lindby brygga, Adelsö. Anmälan till visning behövs senast 31/5.
Lokaltyp:
Fritidshus
Totalyta:
Två rum och kök
Kommunikationer:
Då huset ligger på en ö är det en förutsättning att blivande hyresgäst har tillgång till egen båt under lågsäsong. Båtplats finns att hyra. Under högsäsong maj-september går det turbåtar till och från ön, tidtabell på www.stromma.se.
Inflyttning:
Efter överenskommelse
Övrigt:
Anbud ska vara SFV tillhanda senast 10 juni.
Filer:

Adress

Adress:

Björkö
59.32753, 17.55044

Lokalens placering på en karta

Stor karta