Bostadshus Höglundshus, Björkö

Unik chans att hyra ett bostadshus på ön Björkö med utsikt över Mälaren. Här finns alla bekvämligheter du kan behöva och närhet till världsarvet Birka.

Bostad med sjöutsikt

En röd tvåplansvilla med utsikt över Mälaren och en härlig trädgård med altandäck.

På övervåningen finns två sovrum, WC med badkar och hall samt balkong med sjöutsikt.

På undervåning finns Kök, allrum, WC med dusch och tvättmaskin/torktumlare samt en kamin.

Ny luftvärmepump installerad 2018.

Så hittar du hit

Då huset ligger på en ö är det en förutsättning att blivande hyresgäst har tillgång till egen båt under lågsäsong. Båtplats finns att hyra. Under högsäsong maj-september går det turbåtar till och från ön, tidtabell finns på www.stromma.se.

Visning

Titta gärna på en film från huset:

Vill ni se huset på plats är ni välkomna att ta er till Birka på egen hand. Vid detta tillfälle kan SFV:s personal öppna huset för er, och därför behöver ni anmäla ert besök till Carina Lygnegård på 010 478 78 26 eller carina.lygnegard@sfv.se.

Lämna anbud

Lägsta anbudshyra är 8 500 kr/månaden.

Anbud ska vara Statens fastighetsverk tillhanda senast 19 maj. Anbudet ska fyllas i på särskild blankett som finns att ladda ner här på sidan. Med anbudet bifogas några rader om dig själv, t.ex. vad du arbetar med, familj och intressen samt varför du skulle passa som hyresgäst.

Hyra och krav på hyresgäst

För villkor se förslag till hyresavtal, för varje objekt anges en lägsta årshyra/månadshyra. Statens fastighetsverk (SFV) har i uppdrag att förvalta fastighetsbeståndet så att fastigheternas kulturvärden tillvaratas.

SFV strävar efter att etablera långsiktiga relationer till sina hyresgäster och önskar att hyresgästen ska se fastighetens kulturhistoriska värde som en tillgång och bidra till att bevara, utveckla och levandegöra dess kulturhistoriska värden.

Då vi främst är intresserade av vad som är "bäst för huset" förbehåller vi oss rätten till fri prövningsrätt vid tillsättande av hyresgäster. I bedömningskriterierna kommer då betalningsförmåga, avgivet pris samt personliga egenskaper att beaktas. Av det skälet kommer kreditupplysning att tas på blivande hyresgäster.

Frågor

Frågor om objektet besvaras av:

  • Carina Lygnegård på 010 478 78 26, carina.lygnegard@sfv.se eller
  • Urban Wahlström på 010 478 78 20, urban.wahlstrom@sfv.se.

Kontaktperson

Fakta och prospekt

Generellt:
Vill ni se huset på plats är ni välkomna att ta er till Birka på egen hand. Vid detta tillfälle kan SFV:s personal öppna huset för er, och därför behöver ni anmäla ert besök till Carina Lygnegård på 010 478 78 26 eller carina.lygnegard@sfv.se. Se också filmen från huset.
Lokaltyp:
Bostadshus
Totalyta:
120 kvm
Kommunikationer:
Då huset ligger på en ö är det en förutsättning att blivande hyresgäst har tillgång till egen båt under lågsäsong. Båtplats finns att hyra. Under högsäsong maj-september går det turbåtar till och från ön, tidtabell på www.stromma.se.
Inflyttning:
Snarast möjligt
Övrigt:
Anbud ska vara SFV tillhanda senast 19 maj
Filer:

Adress

Adress:

Björkö
59.32753, 17.55044

Lokalens placering på en karta

Stor karta