• Fotograf: SFV
  • Fotograf: SFV

Gaborone, Botswana

Ambassadresidenset i Gaborone är vackert beläget på en tomt en dryg kilometer från stadskärnan. Stadens höghus syns från tomten, men den tunga trafiken är på behörigt avstånd.

Fastigheten förvärvades av svenska staten (dåvarande Byggnadsstyrelsen)1982. Fastigheten innefattar byggnader på 385 kvadratmeter och består av en chefsbostad i två plan på en tomt som är drygt 4000 kvm. I entréplanet ligger representationsdelen med salonger, matsal, bibliotek och kök. En trappa upp finns den privata delen med sovrum, gästrum, arbetsrum och badrum. I anslutning till huvudbyggnaden ligger en tvättstuga och två mindre övernattningslägenheter för hushållsanställda. Garage och carport finns på tomten.

Nyligen utförda renoveringar

2004 och 2005 installerade Statens fastighetsverk (SFV) två vattentankar som kan förse bevattningssystemet med renat avloppsvatten och ett nytt bevattningssystem. Vattnet köps av stadens vattenavdelning till mycket lågt pris. Gaborone har ständiga problem med vattenförsörjning på grund av långa perioder av torka. 2005 renoverade SFV köket. Yttertaket lades om år 2000.

Adress

Adress:

Plot 3125 President Drive

Gaborone

Fakta

Hyresgäst: