Så kan nya Skissernas se ut

I oktober kvalificerade sig arkitektkontoren Elding Oscarson, Powerhouse Company och White arkitekter till att få tävla om utbyggnaden av Skissernas museum i Lund. Juryarbetet har just inletts och de tre tävlande förslagen som går under namnen Den öppna innergården, Plattform och Skissernas trädgårdar offentligjordes i mitten av januari. Förslagen är anonymt inlämnade och presenteras här i bokstavsordning.

Målet med arkitekttävlingen är att genom en tillbyggnad skapa en kreativ och naturlig mötesplats i Skissernas museum. Utbyggnaden ska ansluta till den nuvarande entrébyggnaden, ritad av Hans Westman, och innehålla reception, museishop, kapprum och restaurang med möjlighet att sitta utomhus.

Arkitekttävlingens första fas lockade 63 intressanta bidrag. Av dessa kvalificerade sig tre att tävla vidare och de har nu lämnat sina förslag. Förslagen är anonymt inlämnade och presenteras här i bokstavsordning.

Tävlingsförslagen

Den öppna innergården (PDF-dokument, 3,0 MB)

Plattform (PDF-dokument, 5,9 MB)

Skissernas trädgårdar (PDF-dokument, 15,9 MB)

De tre kontor som tävlar om uppdraget är Elding Oscarson, Powerhouse Company och White arkitekter. De utvalda arkitektkontoren har haft cirka sju veckor på sig att arbeta fram sina förslag som ska ge museet en ny entré.

Läs mer om arkitekttävlingen för tillbyggnad av Skissernas museum