Nu finns möjligheten att hyra en stor kontorslokal om 721 kvadratmeter högst upp i fastigheten Sjömannen 10 på Nybrogatan 6 i Stockholm. Charmiga ljusa rum med mycket av den ursprungliga karaktären kvar och med utsikt ner mot Nybroviken.

Drömläge

På sjunde våningen, högst upp på Nybrogatan 6 med utsikt mot Nybroviken, finns en kontorslokal på 721 kvadratmeter ledig för uthyrning. Miljön passar framför allt tjänsteföretag, gärna med besöksverksamhet.
Våningsplanet kan disponeras med öppna ytor och/eller flera mindre kontorsrum. Byggnadens infrastruktur med el, nätverk, ventilation, vatten och avlopp kan i viss mån anpassas efter behov.

Om huset

Huset, med sin vackra fasad, byggdes 1912–14 och ritades av Hagström & Ekman arkitekter. Det har byggts om, renoverats och moderniserats i omgångar, men har mycket av den ursprungliga karaktären kvar med stora fönsterpartier och högt i tak.

Fastigheten på Nybrogatan/Almlöfsgatan ligger precis bakom Dramaten på Östermalm. I gatuplanet ligger Dramatens Lilla scen, restauranger och butiker. På några få minuter når du Nybroviken, Norrmalmstorg, Stureplan och Östermalmstorg.

Byggnaden är inte klassificerad som statligt byggnadsminne, men grönklassad enligt Stadsmuseets byggnadsklassificering. Statens fastighetsverk är angelägna om att bevara husets själ och hjärta.

Fakta och prospekt

Om lokalen:

  • Kontorslokal
  • 721 kvm
  • Upp till 26 rum, beroende på vilken rumsindelning man väljer att behålla.
  • Takhöjd ca 2,6 m
  • Två mindre balkonger mot innergård och en mot Nybrogatan
  • Flera dekorativa eldstäder (ej fungerande)
  • Två pentryn
  • Fyra WC varav en har dusch

Byggår:

1912-1914

Arkitekt:

Hagström och Ekman

Kommunikationer:

Närmaste tunnelbanestation är Östermalmstorg. Bussar och spårvagnar går från Dramaten och Stureplan. Parkering sker på gatan.

Inflyttning:

Januari 2021

Övrigt:

Intresseanmälan via mejl till anna.grafstrom@sfv.se och visning enligt överenskommelse.

Dokument:

Kontakt

Bilder från den lediga lokalen