På attraktiv adress i centrala Karlstad finns nu unik möjlighet att hyra en ledig kontorslokal i Gamla gymnasiet på Kungsgatan 7.

Planlösning

Lokalen kommer att ytskiktsrenoveras i samband med att ny hyresgäst tecknar hyresavtal. Lokalen har genomgående plankgolv och målade väggar med fönster åt samtliga väderstreck. Här finns två toaletter och ett kökspentry. Stora rum möjliggör konferens, och/eller mötesrum samt mindre kontorslandskap.

En av Karlstads äldsta byggnader

Vid branden år 1865 klarade sig gamla gymnasiet och blev därmed en av Karlstads äldsta byggnader. Byggnaden från 1759, karaktäriseras av 1700-talets arkitektoniska formideal med en exteriör som bygger vidare på barockklassicismens grund där regularitet, symmetri och enkelhet visar upphovsmännens tidstypiska ideal. Dekorationen är sparsmakad och fasaderna artikuleras endast genom listverk och rusticeringar i det putsade murverket – typiska element för den tidens arkitekturstil.

Den ursprungliga planlösningen är nästintill oförändrad och anger hur skolverksamheten var uppbyggd med korridorsystem och lärosalar på sidorna. Det karaktäristika åttkantiga tornet på taket användes som observatorium.

Vid orostider i början på 1800-talet samt under första världskriget användes huset som fältsjukhus. 1872 flyttade undervisningen från byggnaden till det nybyggda Tingvallagymnasiet.

Gymnasium Adolpho-Fredericianum, eller gamla gymnasiet som det numera heter, är ett statligt byggnadsminne.

Hyresgäster

Övrig verksamhet i byggnaden: It-företag och juristverksamhet.

Fakta

Generellt:

Stort, ljust och luftigt rum för exempelvis kontorslandskap samt två kontor och konferensrum.

Lokaltyp:

Kontor

Totalyta:

385 kvm

Byggår:

1759

Arkitekt:

Hårleman, Cronstedt och Carlberg

Kommunikationer:

Centralt beläget med gångavstånd till buss- och tågförbindelser. Stora torget ligger ett stenkast bort som är knutpunkt för de flesta busslinjer.

Parkering:

Finns ej

Inflyttning:

Enligt överenskommelse

Kontakt

Bilder

Foto: Emelie Spjuth.

Foto: Emelie Spjuth.

Foto: Emelie Spjuth.

Detaljbild, nyckel. Foto: Emelie Spjuth.

Trapphus. Foto: Emelie Spjuth.

Foto: Emelie Spjuth.

Hitta hit

Hitta till Kontorslokaler om 385 kvm i Karlstads gamla gymnasium

Kungsgatan 7, 652 24 Karlstad

Hitta på Google Maps