Välkommen till Karlsborgs fästning. Vi erbjuder lägenheter från 1 rok till fristående hus. Våra lägenheter är varsamt renoverade och mycket av de ursprungliga planlösningarna har bevarats.

Inflytt i det tredje befälshuset sommaren/hösten 2021

Nu totalrenoveras de fina lägenheterna i det tredje och sista befälshuset i Karlsborgs fästning. Renoveringen genomförs varsamt för att bevara de tidstypiska detaljerna i största möjliga mån. De nyrenoverade lägenheterna, som har högt i tak och härliga ljusinsläpp, kommer att målas i lugna och behagliga färger och få vackra kök från Vedum. 

Lägenheterna, som består av 1-5 rum och kök, beräknas vara klar för inflyttning under sommaren/hösten 2021. Redan nu finns planlösningar att tillgå för dig som är nyfiken. Välkommen att kontakta Pia Lundén för mer information på pia.lunden@sfv.se.

Intresseanmälan

Om du är intresserad av kommande lediga bostäder kan du anmäla ditt intresse genom att fylla i den här:

Vi många olika bostäder på fästningsområdet, allt från lägenheter om 1 rok till fristående hus.

Om västra och mellersta befälshuset

I västra och mellersta befälshuset har lägenheternas spegeldörrar, sten- trä- och parkettgolv, äldre inredningssnickerier har bevarats. Färgskalan har anpassats till byggnadens historiska tid. Gårdsmiljön är rekonstruerad till den som funnits tidigare på platsen.

I hyran ingår: värme och vatten, diskmaskin, kabel-TV; analogt utbud via Karlsborgs Energi, garageplats med motorvärmaruttag i gårdshuset.

I hyran ingår inte: el- och bredbandsabonnemang.

Lägenheterna på bottenvåningen är tillgänglighetsanpassade. Lägenhetsförråd och gemensam tvättstuga finns i källaren.

Lediga lägenheter

Ledig lägenhet på Befälsgatan 9 om 4 rok, 130 kvm, på våning 3. Hyra 12 789 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) sophantering och garage. Förråd och tvättstuga finns i källarplan. Inflyttning 1/5 eller 1/6. Planritning. 

Vill du veta mer om Karlsborg, se Karlsborgs kommun och Karlsborgs Turism

Fakta och prospekt

Generellt:

På Karlsborgs fästning har vi cirka 120 lägenheter. Allt från 1 rok till fristående hus.

Lokaltyp:

Bostad

Totalyta:

-

Kommunikationer:

Närmaste tågstation finns 40 min bort i Skövde

Parkering:

Alla bostäder på fästningsområden har antingen en utsedd parkeringsplats eller garage

Inflyttning:

Efter överenskommelse

Övrigt:

Vi har många olika bostäder på Karlsborgs fästning. Om du är intresserad av kommande lediga bostäder så kan du anmäla ditt intresse till oss genom att fylla i och lämna in nedanstående blankett (blanketten går inte att fylla i digitalt).

Dokument:

Områdeskarta (PDF 2,6 MB)

Kontakt

Västra befälshuset

Foto: Matilda Engdahl

Foto: Matilda Engdahl

Foto: Matilda Engdahl